Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Басков і Лепс платитимуть мільйони за кожен підбитий Leopard 2 і Abrams

Прокремлівські артисти Григорій Лепс і Микола Басков пообіцяли платити по 1 млн рублів за кожен підбитий танк Leopard 2 і Abrams. Путіністи в будь-який спосіб намагаються мотивувати окупантів на тлі невдач на полі бою.

Заяви Лепса та Баскова прозвучали на одній із конференцій у Пітері. Платити будуть не тільки за знищення Leopard 2 і Abrams, а й за Leopard 1 – по 700 тис. рублів.

– Хочемо, щоб вони знали – ми поруч із ними в їхніх перемогах і успіхах, – заявив Басков.

Путініст Лепс своєю чергою назвав російську армію радянською. Така обмовка явно натякнула на рівень підготовки окупантів і ставлення до їхніх життів.

– Те, що ми можемо зробити для нашої радянської армії, нашої російської, вибачте, армії, ми будемо робити від чистого серця. Якщо можемо співати – будемо це робити. Якщо можемо дати гроші – значить, будемо їх видавати, – заявив Лепс.

Утім, кремлівські посіпаки спроможні тільки на гучні слова та пісні, адже платити доведеться не зі своїх кишень. Ідею фінансує Міноборони Росії.

Криваву ініціативу підтримали й інші російські знаменитості – Юлія Барановська, Олена Сєвєр, Юрій Антонов, Олександр Маршал, Вікторія Дайнеко, Денис Майданов, Лариса Доліна, Слава, Анна Семенович, Любов Успенська та Олександр Іванов.

Українські журналісти вже відреагували на заяви путіністів. Нателла Кірс нагадала, що артисти не можуть бути поза політикою.

– Басков і Лепс стали амбасадорами тероризму, пропонуючи мільйон рублів не зі свого гаманця, а від Міноборони, – написала вона.

Аліна Доротюк нагадала, що російські зірки підтримують щоденний терор і геноцид українців.

– Що там по піснях Лепса в центрі Львова? Усвідомте нарешті всі: культура – це один із важелів політики! Дуже міцних і потужних, – додала вона.

Нагадаємо, що в лютому Канада ввела санкції проти Баскова. Усе через його прокремлівську позицію – він відвідував російські війська на окупованих українських землях і виступав за повномасштабну війну в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 13:47:39