Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Усе попереду. Справжнього контрнаступу ЗСУ ми ще не побачили – президент Чехії

Справжнього контрнаступу ЗСУ ми ще не побачили, зараз відбуваються формуючі операції.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв’ю Радіо Свобода.

– Ми побачили початок, який є, скажімо так, помірним. Я вважаю, що справжнього контрнаступу ми ще не побачили. Усе – ще попереду. Я б назвав це, виходячи зі свого військового досвіду, формуючими операціями, – сказав він.

За словами президента Чехії, все, чого українським військам не вдасться досягнути цього року, доведеться відкласти принаймні до весни наступного року “з усіма пов’язаними труднощами”.

Він зазначив, що  підготовка до контрнаступу тривала місяці, “і це цілком природно”, тому що для того, щоб підготувати значні військові сили, забезпечити їх технікою, навчити, здобути достатньо ресурсів усіх видів, потрібно багато часу. Це також потребує великих зусиль усіх людей, які залучені.

– Тож навіть якщо ми оцінюємо контрнаступ з цієї технічної точки зору, то підготовка до нового наступу знову займе значний час, – підкреслив Петр Павел.

Він також додав, що країни бачать “вікно можливостей цього року” і це означає, що “знадобиться щонайменше три-чотири місяці, перш ніж почнеться будь-яка інша активність”.

Раніше у Генштабі розповіли, що Сили оборони України продовжують проводити як оборонні, так і наступальні дії, мають частковий успіх.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 11:37:22