Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

науковець про наслідки підриву Каховської ГЕС

Щонайменше рік небажано купатися, рибалити та вживати морепродукти з Чорного моря, зокрема в районі Одеси та Миколаєва. Про це заявив директор Українського національного центру екології моря Віктор Коморін під час брифінгу у Media Center Ukraine, говорячи про наслідки російського теракту на Каховській ГЕС.

– Токсичні речовини накопичуються і в організмах, і на морському дні. Восени ми побачимо, що коли будуть шторми, ситуація знову стане важкою…На рік ми відрізані від курортного сезону. Не рекомендую купатися, рибалити та вживати морепродукти, – наголосив Коморін.

За його словами, наслідки руйнування греблі країни Чорноморського басейну відчуватимуть ще не один рік. А зараз науковці намагаються вийти в море, щоб зрозуміти, як змінюється ситуація із забрудненням, і така можливість обговорюється з військовими.

– Отримавши такі дані, ми зможемо закласти їх у математичну модель і спрогнозувати зміни у середньостроковій та довгостроковій перспективі. За два-три дні ця забруднена вода дістанеться узбережжя Болгарії та Румунії, вони відучують майже такі ж самі наслідки, – додав науковець.

Джерело: Media Center Ukraine

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-14 14:31:32