Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сьогоднішня атака РФ по Україні є воєнним злочином – МЗС Франції

Франція засудила удари Росії по Україні, зокрема по лікарні в Дніпрі в п’ятницю вранці, назвавши їх “воєнними злочинами”, які “не можуть залишитися безкарними”.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Франції.

– Франція найрішучішим чином засуджує удари російських ракет і безпілотників, які вчора ввечері знову були спрямовані на Київ, Харківську та Дніпропетровську області. Це була тринадцята атака на столицю в травні, – зазначається в повідомленні.

У МЗС Франції описали ці удари, як укотре навмисно спрямовані “на цивільні об’єкти, включно з лікарнею в Дніпрі, що є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права”.

Як неодноразово наголошувала міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна, ці неприйнятні дії являють собою воєнні злочини і не повинні залишитися безкарними, ідеться в повідомленні.

У заяві також наголошується, що Франція продовжить надавати підтримку українським судам і Міжнародному кримінальному суду в боротьбі з безкарністю за такі злочини, а також продовжить надавати Україні допомогу в опорі незаконній агресії РФ, “як на військовому, так і на гуманітарному рівні“, доти, доки це буде необхідно.

Нагадаємо, у першій половині дня 26 травня Росія атакувала лікарню в Дніпрі. За даними Дніпропетровської ОВА, щонайменше двоє людей загинули, а серед поранених – щонайменше 30 осіб, зокрема двоє дітей.

Наразі рятувальники шукають тих, хто вижив у завалах клініки. За словами офіційних осіб, влада досі не може зв’язатися з трьома людьми, які могли перебувати в клініці під час атаки РФ.

Фото: Сергій Лисак

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-26 18:13:16