Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

59 депутатам Держдуми РФ загрожує довічне ув’язнення – СБУ

Служба безпеки України зібрала докази на ще 59 депутатів російської Думи, які голосували за визнання “Л/ДНР” та сприяли розв’язанню повномасштабної війни проти України.

15 лютого 2022 року ці депутати проголосували за постанову про звернення до президента Росії з проханням визнати “незалежність” тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

21 лютого російський диктатор Володимир Путін підписав відповідні укази. А наступного дня депутати Думи підтримали ратифікацію “договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між РФ та “Л/ДНР”.

Після цього ватажки терористичних “ЛНР” та “ДНР” звернулися до Путіна з проханням надати їм військову допомогу у відбитті “агресії”. І вже 24 лютого Росія підступно вдерлася на територію України.

У СБУ наголошують, що своїми діями російські депутати сприяли реалізації злочинного плану Кремля щодо захоплення нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). Обвинувальні акти передані до суду.

Російським депутатам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-09 14:44:48