Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Щоденні втрати РФ у Бахмуті – в ЗСУ назвали середній показник

Чисельність угруповання військ РФ, яке воює в районі міста Бахмут (Донецька область), перевищує 40 тис. осіб. Водночас ворог щодня там втрачає понад 100 окупантів убитими і стільки ж – пораненими.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

За його словами, окупанти стягнули на Бахмутський напрямок кілька сотень танків, а також артилерію та реактивні системи залпового вогню.

– У районі Бахмута воює понад 40 тис. російських військ, у них приблизно 250 танків, до 300 артилерійських гармат і до 150 РСЗВ, – зазначив речник.

Череватий нагадав про кількість втрат РФ у Бахмуті, які озвучували президент США Джо Байден та координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Йдеться про приблизно 100 тис. пораненими та вбитими.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков озвучував втрати РФ на Бахмутському напрямку у 70 тис. вбитими та пораненими.

– Можливо, він говорив про меншу ділянку. Всі ці цифри абсолютно релевантні з огляду на їхні щоденні втрати, – заявив Череватий.

Він уточнив, що лише за добу в районі Бахмута загинули 120 окупантів, а ще 144 зазнали поранень. Тобто йдеться про “роту вбитих і роту поранених”, що дуже багато.

Череватий наголосив, що понад 100 вбитими і стільки ж пораненими – це середньостатистичні втрати ворога за добу.

– Цифра за останню добу – 120 вбитих та 144 поранених – це якраз середньостатистичний показник. Це мова про Бахмут та околиці, – заявив він.

Днями командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські воїни наближаються до взяття Бахмута в тактичне оточення. ЗСУ просуваються по флангах у передмісті.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-23 11:58:15