Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Щоб знизити напруженість між США та Китаєм. Блінкен розпочав поїздку в Пекін

Державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю, 18 червня, розпочав візит до Пекіна, спрямований на зниження напруженості у відносинах між США і Китаєм.

Про це повідомляє AP.

Зазначено, що Блінкен відкрив свою програму зустріччю з міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом. У понеділок він матиме переговори з головним дипломатом Китаю Ван І. Можливо, держсек США також зустрінеться з лідером КНР Сі Цзіньпінем.

Очікується, що під час візиту Блінкен порушить питання Тайваню, прав людини в Китаї, а також обговорить військову напористість Пекіна в Південнокитайському морі. Окрім того, дипломати обговорять і війну РФ проти України.

– Незважаючи на присутність Блінкена в китайській столиці, перспективи будь-яких значних проривів невеликі, оскільки і без того напружені відносини в останні роки стають все більш небезпечними. Ворожість і взаємні звинувачення неухильно зростають через низку розбіжностей, які мають наслідки для глобальної безпеки і стабільності, – йдеться у повідомленні.

Блінкен – американський посадовець найвищого рівня, який відвідав Китай з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена в січні 2021 року.

Поїздка Блінкена в Пекін мала відбутись раніше, однак була перенесена через китайську шпигунську кулю, яка залетіла на територію США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-18 12:37:04