Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чому не можна вбивати павуків – що значить забобон

Часто людей лякає присутність павуків у їхньому домі. Їхню наявність прирівнюють до неохайності господарів. Проте народні прикмети свідчать про зворотнє.

Чому не можна вбивати павуків, розповідають Факти ICTV.

Чому не можна вбивати павуків

Павук у будинку – до щастя. За прикметами, навіть павутиння є символом удачі та позитивної енергетики. Воно дарує благополуччя для сімʼї та оселі. Тому, коли людина вбиває павука, вона притягує до себе негатив.

У релігії вбивство павука вважається гріхом. Адже у Новому Завіті є історія про те, як павучки вберегли від смерті ще маленького Ісуса Христа. Тоді Йосип із Марією тримали шлях до Єгипту. Щоби сховатися від переслідувачів, вони увійшли в печеру, вхід якої був оплетений павутиною.

Народні прикмети, чому не можна вбивати павуків

  • Вважається, що слід звертати увагу і на розташування павука. Якщо він сплів павутину на стелі – очікуйте всіляких благ; на стіні – новин; в кутку – до важливого послання.
  • Якщо побачили павука на дверях, очікуйте гостей. Коли ж він сплів там павутину – гості затримаються у вас на кілька днів.
  • Коли павук несподівано впав на стіл або підлогу – ваше фінансове становище швидко зросте.
  • Павук спускається по стіні? Незабаром у вашій родині будуть добрі звістки!
  • Буває, що ви прокидаєтеся, а павук уже сидить на обличчі. Та не варто лякатися – такий сюрприз є символом щастя в житті.
  • Павук, який заплутався у волоссі, віщує велике і сильне кохання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-16 17:52:04