Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У РФ немає сил для повторення масштабних наступальних дій: у ГУР розповіли, до чого готуються окупанти

У російських військ нині немає можливостей, ресурсів і резервів на повторення масштабних наступальних дій проти України. Однак окупанти готувалися до оборони весь цей час.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

За його словами, Україна робить все можливе заради захисту національних інтересів та деокупації територій. Енергетичний бліцкриг окупантів провалився, а зима закінчилася, тому зараз основними цілями ракетних ударів РФ є українські військові об’єкти, сили, засоби та техніка.

Представник ГУР розповів, що у Росії зараз скрутна ситуація через санкції, обмежені можливості власного військово-промислового комплексу, тому окупанти активно шукають засоби компенсації та зміни не лише щодо ударних дронів-камікадзе Shahed.

Зокрема, іранські дрони — це лише один з небагатьох системних здобутків окупантів по залученню іноземних ресурсів. У росіян є достатньо великий запас ракет С-300, які можуть тривалий час завдавати шкоди та ударів, особливо по прифронтовим прикордонним територіям, стверджує Юсов.

Він вважає, що ворог враховуватиме постачання будь-яких нових видів озброєння Україні для базування та дислокації російських сил, а також охорони та посилення засобів протиповітряної протиракетної оборони різних об’єктів.

Нині РФ активно атакує території, зокрема, півночі України. Це поєднується з активізацією ворожих ДРГ, які намагаються промацувати державні кордони. Загалом ворог переходить до оборони (окрім окремих напрямків, зокрема, на Бахмутському), наголосив представник ГУР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-16 16:57:00