Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Львові збільшується кількість дітей із Covid-наслідками: діагностують пневмоторакс, тромбози, міокардит

У львівському Охматдиті збільшення кількості маленьких пацієнтів із важкими ускладненнями після перенесеного Covid-19 змусило завідувача хірургічного відділення Олега Леніва та дитячого хірурга Романа Ковальського написати статтю у науково-медичному виданні.

За останні декілька місяців медики Охматдиту вперше діагностували дуже рідкісне для дітей ускладнення Covid-19 – лімфоторакс. Це коли лімфатична рідини збирається у грудній клітці, витікаючи з пошкоджених лімфатичних судин.

Зауважте, лімфоторакс зустрічається у 1 дитини на 15 тисяч малюків.

– Ми ще ніколи не мали таких ускладнень. Поступають дітки, у яких до того не було ні операцій, ні інших втручань, які б могли спровокувати такий стан, – розповів завідувач хірургічного відділення Олег Ленів.

За словами хірурга, у маленьких дітей до 1 року діагностуються тромби після перенесеного Covid-19.  У 6-місячних дітей фіксуються тромбози центральних магістральних кровоносних судин. Це не може не тривожити лікарів.

– Щоб у 8-річного хлопчика був такий важкий міокардит, що довелося ставити тимчасовий кардіостимулятор, – це незвичні речі, – додав директор Львівської обласної клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Медики впевнені, що ніхто ще до кінця не знає, які будуть наслідки ковідної пандемії для людей, які перехворіли коронавірусною хворобою.

Джерело і фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-24 12:49:33