Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Києві скасували закупівлю понад 300 барабанів для укриттів

Дніпровська районна держадміністрація Києва достроково розірвала договір на закупівлю сотень барабанів, які призначалися для “психологічного розвантаження дітей” в укриттях під час повітряних тривог.

Про це поінформував тимчасово виконуючий обов’язки голови Дніпровської РДА Павло Бабій.

Він запевнив, що кошти з бюджету Києва та держави на придбання барабанів ще не встигли витратити.

– А також достроково розірвано договір на закупівлю музичних інструментів (барабанів різних діаметрів) у кількості 306 штук, – зазначив Бабій.

Тендер на закупівлю барабанів із натуральної шкіри та комплектів молоточків до них оголошувало управління освіти Дніпровської РДА. За музичні інструменти мали заплатити майже 900 тис. грн.

Павло Бабій уточнив, що ініціював службове розслідування через закупівлю барабанів, а також овочерізок та сковорідок управлінням освіти РДА. Розібратися в ситуації столичну владу спонукав “суспільний резонанс та розголос у ЗМІ”.

Вирішено створити комісію з представників Департаменту освіти і науки КМДА, Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, а також Дніпровської РДА. Вона має перевірити обґрунтованість та доцільність подібних закупівель під час війни.

Як відомо, після загибелі людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі Києва в столиці провели перевірку всіх захисних споруд.

За даними КМДА, понад 3 тис. укриттів (65%) визнані придатними, ще 21% – можуть бути такими за умови облаштування. Не відповідають вимогам 14% перевірених приміщень.

Джерело: Дніпровська РДА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-16 14:00:12