Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Спроби заморозити війну РФ проти України є помилковими і мають бути відкинуті – Сунак

Фото: Офіс президента

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що спроби заморозити війну РФ проти України на даному етапі є “абсолютно неправильними” і повинні бути відкинуті.

Про це він повідомив, відповідаючи колишньому лідеру лейбористів Джеремі Корбіну, який закликав до припинення вогню.

– Прем’єр-міністр має рацію, що припинення вогню – це не мир, але будь-який мирний процес повинен починатися з припинення вогню, інакше ця війна буде продовжуватися і ставатиме все гіршою і гіршою, – сказав Корбін.

Водночас Сунак заявив, що не може з цим погодитись. Він зазначив, що припинення вогню “не є справедливим і тривалим миром для України”, адже РФ здійснила незаконне і неспровоковане вторгнення.

– Росія вчинила жахливі воєнні злочини, і правильною і єдиною відповіддю на це є виведення Росією її військ з України, а всі плани, що маскуються під мирні плани, які насправді є спробами просто заморозити конфлікт там, де він є, є абсолютно неправильними, і вони повинні бути відкинуті, – наголосив британський прем’єр.

Також він підкреслив, що інші країни погодилися з принципом “справедливого і тривалого миру”, який базується на статуті ООН, територіальній цілісності та суверенітеті.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що Лондон розпочне навчання українських пілотів на винищувачах F-16 вже цього літа.

Джерело: Independent

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-23 11:12:49