Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ мала потужні плани на 9 травня. Гуменюк розповіла, коли окупанти можуть завдати нового удару

Фото: Міноборони

Протягом сьогоднішнього дня війська РФ можуть завдати нового ракетного удару по Україні.

Про це повідомила речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

– Ми говоримо про те, що ворог продовжуватиме тероризувати і спрямовувати свої зусилля на те, щоб тримати в напрузі населення протягом щонайменше сьогоднішнього дня точно, – сказала вона.

Гуменюк порадила уникати скупчень людей та відповідально ставитися до небезпеки, яку окупанти наразі несуть.

За її словами, зараз у Чорному морі корабельне угрупування росіян  складає 18 одиниць, з яких п’ять ракетоносіїв. Щонайменше 28 ракет типу Калібр  ворог тримає напоготові.

– Вони мали потужні плани на 9 травня, щоб прозвітувати про свої якісь “перемоги”, знаємо про їх тяжіння до символізму тощо. Дійсно, продемонструвати техніку на парадах вони не можуть, то хотіли на полі бою. Але й тут зазнали поразки. Тому ворог буде шукати будь-яку іншу “перемогу”, – зазначила речниця.

Не виключено, що різні тилові регіони України можуть опинитися під загрозою ракетних атак, в тому числі і протягом сьогоднішнього дня.

– Водночас ворог може витримувати паузу, щоб створити додаткове напруження. Або ж навпаки протягом дня буде тривале очікування і вночі, або ж наступного дня, наприклад, вони можуть завдати удару, – додала Гуменюк.

У ніч на 9 травня за дві хвилі обстрілу України російські окупанти випустили 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 із них знищено Силами ППО.

Джерело: телемарафон

Війна в Україні, Ракетні удари Росії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-09 10:20:20