Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рамштайн-12 стане авіаційним і логістичним: Мусієнко про очікування України

Фото: Факти ICTV

На засіданні Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн-12 обговорюватимуть три основні теми. Україна має певні очікування, які стосуються безперебійної логістики снарядів, додаткових систем ППО та постачання винищувачів.

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

Рамштайн-12: очікування України

Мусієнко вважає, що під час контрнаступу Україні буде потрібно більше снарядів і боєприпасів абсолютно всіх видів, тому це обговорюватимуть під час Рамштайну-12.

– Я думаю, по-перше, безперебійна логістика у значній кількості снарядів і боєприпасів абсолютно всіх видів, які нам потрібні, починаючи з ракет до систем HIMARS, мін і закінчуючи гранатометами та всім, що необхідно. Чому я кажу безперебійна? Тому що це процес. І ми готуємося до контрнаступу. І під час контрнаступу ми потребуватимемо великої кількості боєприпасів – це нам потрібно, – переконаний Мусієнко.

Водночас він наголосив на необхідності передавання Україні додаткових систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot, Stinger та інших, які допоможуть захистити територію від російських дронів і ракет.

– По-друге, це додаткові засоби протиповітряної оборони – зенітно-ракетні комплекси різного радіусу дії, починаючи, бажано, з додаткових Patriot, закінчуючи ПЗРК Stinger та іншими. Чому це важливо? Крім того, що потрібно захищати всю територію України, бо Росія продовжує обстріли дронами та ракетами, ми бачимо, що це відбувається практично щодоби, потрібно прикривати й наші прикордонні сили під час контрнаступу. Це завдання, яке на сьогодні досить активне, – стверджує військовий аналітик.

На думку експерта, особливу увагу приділять обговоренню технічної складової, яка стосується постачання сучасних літаків Україні.

– По-третє, це детальніше обговорення технічної складової щодо постачання літаків. Більше та предметніше щодо навчань, навчання інженерно-технічного персоналу, кількості, які країни та інше. Так, певною мірою Рамштайн-12 може стати авіаційним. Сюди можна підключити і ППО, тому що це важливо з точки зору безпеки нашого неба, збиття російських літаків і ракет. Я назвав би його ще й логістичним, тому що потрібно багато, – наголосив Олександр Мусієнко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-23 19:30:34