Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ПАРЄ підтримує повне недопущення спортсменів РФ та Білорусі до Олімпіади

ПАРЄ ухвалила резолюцію із рекомендацією Міжнародному олімпійському комітету не допустити російських та білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі навіть під нейтральним прапором.

Про це повідомила член української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від Слуги народу Євгенія Кравчук.

За відповідне рішення проголосувало 71 членів ПАРЄ, 4 висловилися “проти”.

У документі зазначається, що Асамблея вважає, що участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у нинішніх умовах є немислимою, буде використана як інструмент пропаганди та де-факто унеможливить участь інших спортсменів, зокрема й українських.

ПАРЄ додає, що відсутність відповідної суворої заборони спонукатиме росіян повірити, що світ ладен підтримувати зв’язки з РФ, незважаючи на її військову агресію проти України.

Асамблея наголошує, що відповідним недопущенням спортсменів держав-агресорів МОК показав би свою прихильність цінностям Олімпійських ігор, сприяв би пошуку мирних шляхів вирішення конфліктів і надіслав би чіткий сигнал російському та білоруському урядам, що їхні дії мають наслідки і що міжнародне співтовариство солідарне з Україною.

Документ містить рішучий заклик до МОК та його спортивних органів заборонити участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Парижі, а також у всіх інших великих спортивних заходах, поки продовжується війна проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 21:26:15