Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Обговорюватимуть мирний план: Президент ПАР Сіріл Рамафоса прибув в Україну

Президент ПАР Матамела Сіріл Рамафоса 16 червня прибув в Україну у складі африканської миротворчої місії.

Про це у Twitter повідомляє пресслужба Південноафриканського президентства.

Очікується, що Рамафоса зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, а потім вирушить до Санкт-Петербурга для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Рамафоса прибув потягом на залізничний вокзал Немішаєве, де його зустріли спеціальний посланник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субх і посол ПАР в Україні Андре Гроеневальд.

Повідомляється, що Сіріл Рамафоса також прибув до Бучі – в одне з міст, де міжнародні слідчі збирають докази воєнних злочинів російських військових.

Поряд із президентом Сенегалу Макі Саллом, Рамафоса очолює миротворчу делегацію, до якої входять лідери Замбії, Коморських островів і прем’єр-міністр Єгипту.

Очікується, що президент ПАР презентує мирний план. У рамковому документі, який не оприлюдненювали, зазначається, що метою місії є просування важливості миру та заохочення сторін до переговорного процесу під керівництвом дипломатії.

У документі перераховано низку заходів, які можуть бути запропоновані в рамках першого етапу взаємодії африканських лідерів з Україною та Росією. Ці заходи можуть включати виведення російських військ, виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі, послаблення санкцій і призупинення виконання ордера на арешт Володимира Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що президент ПАР Сиріл Рамафоса передав йому цей документ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-16 10:52:09