Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ніколи цього не забуду: бійці аеророзвідки про те, як реагують на втрати під час війни

Найважче під час розв’язаної РФ повномасштабної війни – переживати втрату побратимів, знайомих та друзів.

Про це розповіли бійці підрозділу аеророзвідки 112 бригади територіальної оборони ЗСУ в документальному фільмі Без права на дубль від команди Фактів тижня.

– Найважче давалась втрата побратимів і знайомих, друзів, які воюють в інших підрозділах, в інших батальйонах, – зазначив пілот аеророзвідки Ігор (позивний Геолог).

Командир підрозділу аеророзвідки Наталія (позивний Ангел) пригадала випадок, який трапився, коли вона перебувала в одній із лікарень із запаленням легень. За словами військовослужбовиці, у той час відбувався контрнаступ Збройних сил України і до медзакладу привозили дуже багато загиблих та поранених захисників.

– Я допомагала, тому що не вистачало рук. Це ситуація, в яку ти включаєшся і в тебе немає емоцій чи думок про це, ти в цьому і допомагаєш, робиш. Якщо ти раніше боялась чи крові, чи чогось іще, то тут ти нічого не боїшся, тому що ти включаєшся в процес і допомагаєш, – заявила військова.

За її словами, попри намагання триматися, такі моменти неможливо забути. Наталія розповіла, як очікувала в лікарні, поки медики боролися за життя одного із військових, проте не змогли його врятувати.

– Безумовно, я ніколи цього не забуду. Коли ти очікуєш: в операційній 37 хвилин реанімують і намагаються врятувати, і він не врятований. Коли це сталося, я навіть сказала: Все, я пішла спати. Тобто я зрозуміла, що все, не врятували, видихнула і пішла спати, абсолютно як робот.

Але наступного ранку, коли я вийшла з палати і побачила листочок, на якому написано його прізвище, ім’я, дата народження, коли побачила, що це дата народження мого сина, в мені увімкнулась мама, я пішла до палати поплакала, заспокоїлась, вийшла, – наголосила військовослужбовиця.

Наталія додала, що в умовах війни ніхто не забирав у захисників “нашої людської натури чи материнської”.

Під час підготовку документального фільму стало відомо про загибель двох військових підрозділу аеророзвідки 112 бригади, які брали участь у зніманнях стрічки. Військовослужбовці Данило (позивний Наруто) та Олександр (позивний Раста) загинули 1 червня у боях під Бахмутом.

Вічна пам’ять полеглим захисникам! Редакція Фактів ICTV висловлює щирі співчуття рідним та близьким воїнів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-05 18:50:36