Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Молдова може розпочати переговори про вступ до ЄС цього року – Європарламент

Фото: Офіс президента

Молдова може розпочати переговори про вступ до Європейського Союзу вже цього року. В уряді країни висловили готовність до початку цього процесу.

Про це заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола у Кишиневі під час багатотисячного мітингу перед учасниками Великих Європейських зборів.

Мецола наголосила, що підтримує європейську інтеграцію Молдови, зазначивши, що всі громадяни Молдови – це європейці. Вона сподівається, що вже цього року Молдова почне переговори про вступ до ЄС.

– Молдова готова до більш поглибленої інтеграції в Євросоюз. Світ бачить вашу сміливість, що ви обрали демократію та свободу, – наголосила Мецола.

У Кишиневі відбувся багатотисячний проєвропейський мітинг на підтримку вступу Молдови до Євросоюзу. Акція була організована напередодні прибуття в Молдову десятків лідерів на саміт Європейської політичної спільноти.

Ініціатором мітингу виступила президент Молдови Майя Санду, яка під час виступу заявила, що громадяни країни хочуть до Євросоюзу, і назвала крайнім терміном вступу – 2030 рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-21 20:34:59