Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Медики зможуть добровільно працювати в постраждалих від повені регіонах — МОЗ

Медики на добровільних засадах зможуть долучатися до роботи в Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Термін відрядження – від двох тижнів до 30 днів. Повторна поїздка можлива не раніше ніж через 30 днів після попередньої.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

– Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні, медичні працівники, окрім заробітної плати, отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження, – йдеться в повідомленні.

До роботи можуть долучитися такі фахівці: лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицьовий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри тощо.

Медики можуть бути залучені до посилення медзакладів у кілька способів:

  • через керівника лікарні, який подає списки охочих медичних працівників для їхнього направлення у відрядження для надання медичної допомоги та/або реабілітаційної допомоги;
  • самостійно, зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ і залишивши заявку на участь за телефоном: 0-800-60-20-19.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-13 12:32:18