Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Командування ООС показало, як САУ Gepard захищають небо Київщини – відео

Чергову масовану атаку іранських дронів Shahed на Київ допомагали відбивати українські військові, які керують потужною самохідною зенітною установкою Gepard.

Про це повідомляє Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Цієї ночі ворог вже вдванадцяте намагався вдарити по Києву дронами-камікадзе Shahed-136/131, навіть намагався зробити це у кілька хвиль. Проте всі російські безпілотники знищила наша протиповітряна оборона.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, до відбиття атаки залучалися як підрозділи зенітних ракетних військ і винищувальна авіація Протиповітряних сил, так і мобільні вогневі групи протиповітряної оборони інших складових Сил оборони України.

Український військовий, який виконує завдання у північній операційній зоні, заявив, що жоден Shahed чи ракета повз них не пройшли – всі цілі збили.

Установка Gepard швидко виходить на ціль і знищує ціль. Цей калібр дозволяє знищувати всі ворожі цілі, що проходять над їхньою зоною відповідальності, заявив інший військовий.

Сергій Наєв наголосив, що на сьогодні силам та засобам протиповітряної оборони України немає рівних у всьому світі. Вони самостійно закривають небо над країною, а відсоток збитих ворожих цілей б’є усі рекорди.

– Я щиро дякую кожному військовослужбовцю, який боронить українське небо у північній операційній зоні та робить усе для того, щоб наші співвітчизники почували себе в безпеці під час повітряних тривог, – заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що у березні воїни Повітряних сил Німеччини провели тактичну підготовку українських військових на системі ППО IRIS-T  Infra-Red Imaging System – Tail/Thrust Vector controlled SLM.

А раніше Німеччина підтвердила передачу Україні другої системи ППО IRIS-T. 

Фото: скриншот

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-25 12:35:33