Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Командири Азову у Туреччині – відомо, в яких вони живуть умовах

Фото: Офіс президента

Дружина бійця Дениса “Редіса” Прокопенка та засновниця Асоціації сімей захисників Азовсталі Катерина Прокопенко розповіла, що командири Азову, які зараз у Туреччині, живуть на закритому об’єкті, але мають доступ до інформації.

Про це вона розповіла в інтерв’ю агентству Укрінформу.

За її словами, вони перебувають у безпечному місці, і землетруси, які сталися у Туреччині, їх не торкнулися.

— Я зараз живу в ситуації, коли мені жінки полонених просто можуть писати, навіть погрожувати, мовляв, “твій чоловік – на курорті”. Це неправда. Вони на закритому режимному об’єкті. Навіть ми не знаємо, де конкретно. Вони не на курорті й не на морі, – розповіла Юлія.

Вона додала, що у командирів Азову у Туреччині є певний режим, регламентовані дзвінки та розклад. Вони не зазнають тортур, як у Росії, але вони не на свободі повністю.

— Ми всі розуміємо, що, якби вони залишилися в полоні довше в тих умовах, то сталися б невідворотні процеси з їхнім станом, – додала вона.

Прокопенко також розповіла, що командири Азову Азову відмовилися від відвідин їх рідними. Вони назвали це чоловічою військовою солідарність, оскільки хочуть морально бути на рівні зі своїм рядовим складом.

Нагадаємо, у вересні 2022 року у межах обміну вдалося звільнити 215 українських захисників. Серед них – командири захисників Азовсталі. Відтоді п’ятеро азовців перебувають у Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-20 16:37:50