Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський приїде на зустріч G7 в Японії й зустрінеться з Байденом – ОП

Фото: Офіс президента

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що очільник держави Володимир Зеленський прямуватиме до Японії, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом, найближчими днями після візиту до Саудівської Аравії.

Про це Єрмак заявив в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини. За його словами, під час зустрічі прозвучали дуже важливі тези, зокрема, висловлення підтримки Україні.

– Сьогодні відбувся історичний візит президента Володимира Зеленського до Саудівської Аравії. Зустріч з Його Величністю, спадкоємним принцом. Була дуже гарна зустріч делегації на чолі з президентом України. Говорили дуже важливі слова щодо підтримки України. Після цього президент України виступив на засіданні Ради Арабських держав. Я думаю, що мали можливість всі, хто цікавляться, подивитися цей виступ.

Відбулися двосторонні зустрічі з учасниками саміту. Це дуже важливо, тому що 22 країни були присутні. Вони почули про ситуацію в Україні, загарбницьку війну Росії, цінності, за які ми боремося, впевненість у нашій перемозі. Відсьогодні голос України, нашого народу, який бореться за свою свободу і незалежність, ще гучніше звучатиме в цьому регіоні, – зазначив очільник Офісу президента.

За його словами, під час зустрічі сторони говорили про мирну ініціативу президента Зеленського.

Тепер розпочинається детальніша робота в напрямку надання сучасних літаків ЗСУ, наголосив Єрмак. Нещодавно стало відомо, що США разом з союзниками хочуть передати Україні винищувачі F-16.

– Хочу відзначити про заяву наших партнерів, США, про їхню участь в коаліції літаків, про початок тренувань на літаках, включаючи F-16. Ту подію, над якою працювала команда президента України, нарешті сталася сьогодні офіційно.

Повідомлення президента Байдена, з яким президент Зеленський зустрічатиметься найближчими днями. Я думаю, що вже в подробицях проговорюватиме не лише це питання, а й багато інших. Але вже відсьогодні можна сказати офіційно про створення коаліції літаків – це говорить про те, що Україна дуже скоро матиме все необхідне для захисту неба, наших міст і громадян.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вже оголосив, що його країна вітає рішення США про навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Він наголосив, що Велика Британія працюватиме разом з США та Нідерландами, Бельгією та Данією, щоб отримати для України необхідну бойову авіацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-19 20:42:29