Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський з Кішидою домовилися провести спільну конференцію з відновлення України

Фото: Офіс президента

Україна і Японія  домовилися провести спільну конференцію з відновлення України.

Про це повідомляють на сайті президента Володимира Зеленського за підсумками його зустрічі з японським прем’єр-міністром Фуміо Кішидою на саміті G7 у Хіросимі.

Лідери обговорили можливість японських інвестицій у виробництво водню, літієвих акумуляторів, автомобілів, енергетичного обладнання, а також у будівництво шляхопроводів і залізничної інфраструктури.

Зеленський подякував Японії за виділений пакет фінансової допомоги обсягом $7,6 млрд, а також за рішення прийняти на лікування до шпиталю Сил самооборони поранених українських військовослужбовців і за додаткову допомогу у вигляді 100 вантажних автомобілів для потреб ЗСУ.

– Зараз – вирішальний момент для долі миру в Україні й для майбутнього світового порядку, заснованого на правилах. Украй важливо, що світ має змогу почути голос України в Хіросімі, – зазначив український президент.

Також Зеленський і Кішида обговорили подальші кроки щодо допомоги Україні з боку японського уряду, зокрема щодо посилення матеріально-технічних можливостей українських сил оборони.

Глава держави наголосив, що Україна розраховує на підтримку з боку Японії проведення глобального саміту з реалізації української формули миру.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-21 16:46:21