Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дендробіум: як доглядати, поливати та підживлювати рослину

Орхідеї – доволі примхливі та вибагливі рослини. При неправильному догляді квітка вʼяне та припиняє цвісти.

Якщо ви давно мрієте про орхідеї, але хвилюєтесь, що не впораєтесь з доглядом, почніть з дендробіуму. Ця екзотична красуня вважається найневибагливішою із сімейства орхідей.

Як потрібно доглядати за дендробіумом, аби рослина радувала вас своїм цвітом  – Фактам ICTV розповіла експертка з рослин Ліліана Лавринець.

Як доглядати за дендробіумом – поради

Знавець рослин Ліліана Лавринець каже, що дендробіум – це один із видів орхідеї, який вважається досить невибагливим у догляді.

Спершу поговоримо про освітлення. Він досить світлолюбний, але ставити рослину на прямі сонячні промені не варто. Температура не повинна перевищувати більше ніж 27°.

– При достатньому освітленні листки будуть зелені, а при надлишку, тобто якщо квітка стоїть під прямими сонячними променями, листя стає салатовим та навіть зʼявляються опіки, – каже Лавринець.

Вологість та полив

Ця орхідея походить із тропічних лісів, тому вологість має бути велика – близько 50-60% . Тому в сезон опалення бажано ставити рослину неподалік від зволожувача повітря.

– Влітку обприскуйте орхідею відстояною водою раз у два дні, – радить експерт.

– А як поливати?

Тут все просто, взимку, якщо вдома нормальна температура, тобто десь 19-20°, поливати раз у місяць. А влітку – раз у 3-4 дні.

– До речі, коли поливаєте або обприскуєте рослину, слідкуйте, аби вода не потрапляла на молоді бульби та квіти, адже почнеться загнивання, а навіщо вам зайві клопоти? – радить Лавринець.

– Як підживлювати?

Живлять дендробіум лише в період із квітня по вересень. Робити це потрібно 3-4 рази на місяць азотними добривами.

Потім рослина переходить у стадію спокою, просто добре поливайте її та все.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-01 17:22:13