Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гуменюк назвала причини повітряних тривог в Україні в ніч на 14 червня

Фото: Факти ICTV

Повітряні тривоги в низці областей України пов’язані із тим, що Російська Федерація активізувала свої ракетоносії у Чорному морі та, ймовірно, ворогом здійснюється атака безпілотниками.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявила начальниця пресцентру Сил оборони оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

Вона заявила, що за попередньою інформацією цілком ймовірною є дронова атака.

– Крім того, ми спостерігаємо активність ракетоносіїв в Чорному морі. Надвечір ворог вивів два надводних ракетоносії і буквально протягом останньої години додався ще підводний (ракетоносій, – Ред.). Таким чином, ймовірний загальний залп може сягати 20 одиниць, – сказала вона.

Гуменюк додала, що це “дуже високий” рівень небезпеки.

Треба бути свідомим, що атака ракетами Калібр з Чорного моря може бути завдана по усій території України, і хоч повітряні тривоги були оголошені не тільки на Півдні, не слід ігнорувати звуки сирен в інших містах, якщо вони будуть оголошені.

Попри те, що сьогодні ввечері у Чорному морі вирує шторм, він не завадить ворогу випустити ракети в бік України, додала Гуменюк.

– Якщо виведенні на бойове чергування – це може бути як елемент психологічно тиску і посилення виснаження систем ППО, так і реальна підготовка до ракетного удару, – додала вона.

Дивитись наживо, де в Україні увімкнули сирени, можна інтерактивній карті повітряних тривог на Фактах ICTV.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 476-у добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-14 00:08:46