Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Варення з троянди: два вишуканих рецепти

В українській кулінарії особливе місце займають різноманітні рецепти варення. Господині готують їх не лише з ягід та фруктів, а й з неїстівних, на перший погляд, пелюсток троянд.

Як приготувати вишукане варення з троянди, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Інгредієнти

Аби приготувати смачне варення з троянди, вам знадобиться:

  • Пелюстки червоних чи рожевих троянд – 100 г.
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Цукор – 500 г.

Готувати варення з покупних квітів не можна, вони проходять обробку спеціальними консервантами для збереження зовнішнього вигляду, тому вживати їх небезпечно.

Для варення використовуйте лише домашні троянди.

Як готувати

Спершу підготуйте троянди: відірвіть від бутонів пелюстки та відріжте білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки.

Промийте їх під проточною водою та залийте окропом. Через 3-5 хв злийте гарячу та залийте троянду холодною водою на 15-20 хв.

Потім злийте воду та викладіть пелюсточки на паперовий рушник і просушіть.

У мисці змішайте пелюстки троянди, лимонну кислоту та 1/3 цукру. Залиште на 6 год, а по закінченню часу залийте інгредієнти водою та поставте на вогонь.

Доведіть варення до кипіння та варіть близько 5 хв. Всипте залишки цукру та варіть сироп ще 15 хв. Коли пелюстки стануть мʼякими, варення готове.

Розлийте готову масу по стерильним банкам та закатайте кришками.

Інший рецепт трояндового варення

Для нього вам знадобиться:

  • Троянди – 300 г
  • Цукор – 300 г
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Вода – 250 мл (1 склянка).

Приготування:

  1. Відокремте пелюстки від троянди та покладіть в миску.
  2. У каструлю додайте цукор, залийте водою та ретельно перемішайте.
  3. Поставте каструлю на вогонь та варіть сироп 10 хв.
  4. У гарячий цукровий сироп викладіть пелюстки троянди та перемішайте.
  5. На маленькому вогні проваріть варення 30 хв, а за 5 хв до кінця додайте лимонну кислоту.
  6. Зніміть варення з вогню та дайте йому повністю охолонути.
  7. Поверніть каструлю з трояндами на вогонь, знову доведіть до кипіння та варіть 15 хв.
  8. Простерилізуйте банки в окропі, над парою або в духовці, залийте в них готове варення та закатайте смаколики на зиму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-25 16:34:59