Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Боррель розкритикував тих, хто виступає за припинення допомоги Україні

Фото: Урядовий портал

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель розкритикував тих, хто виступає із закликами припинити військову допомогу Україні.

В інтерв’ю іспанському виданню OndaCero він наголосив, що це не завершить війну. А метою “не може бути інше, окрім виведення російських військ з окупованих територій”.

– А що буде далі? Якщо припинити військову допомогу Україні, Росія з цієї причини не збереться вийти (з української території – Ред.). Ми всі хочемо миру, але ми повинні знати, якого миру ми хочемо, – сказав він.

Боррель вважає, що припинення вогню є малоймовірним варіантом. Він нагадав, що російські втрати техніки значно перевищили втрати України, але це не змусило Путіна зупинитися.

– Путін зробив гігантську помилку, він вважав, що за 15 днів зможе бути в Києві і підкорити Україну через дисбаланс сил. Він дуже недооцінив спроможність України до опору. Він дуже переоцінив спроможність своєї армії. Він недооцінив здатність європейців об’єднатися. Недооцінив союз між США та Європою. В результаті за кілька місяців війни він втратив 2 тис. танків і відступає, – сказав головний дипломат ЄС.

Крім цього, Жозеп Боррель очікує від Китаю, що “він вплине на Путіна, щоб зупинити цю війну”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-12 17:39:56