Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Закуски на Великдень 2024: рецепти до святкового столу

Великдень – час сімейних зустрічей та, звичайно ж, чудової їжі. І хоча головними стравами свята є паски та крашанки, не менш важливою частиною святкування є і закуски на Великдень.

Отже, 3 прості та смачні рецепти закусок на Великдень – читайте нижче в матеріалі.

Сирні кульки з сюрпризом

За бажанням у сирну пасту можна також додати збитий у блендері арахіс. Приблизно 2 ст. л. арахісу буде достатньо на запропоновану кількість інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • сулугуні або моцарела – 100 г
  • твердий сир (наприклад, Голландський або Радомер) – 100 г
  • плавлений сирок – 1 шт. (100 г)
  • вершкове масло – 80 г
  • варені яйця – 3 шт.
  • майонез – 3-4 ст. л.
  • часник – 1-2 зубки
  • сіль, перець – до смаку
  • кріп – 1 пучок
  • арахіс зі смаком сиру – до смаку

Приготування:

  1. Плавлений сирок буде краще натиратися, якщо його попередньо злегка підморозити у морозилці. Усі сири, почищені яйця, вершкове масло та часник натерти на середній тертці.
  2. Викласти натерті продукти у миску. Додати сіль, перець, майонез та гарно перемішати.
  3. Сирну масу помістити у холодильник на 10 хвилин.
  4. Тим часом кріп промити, обсушити. Листочки кропу без гілочок дрібно нарізати.
  5. Із сирної маси сформувати кульки однакового розміру. У кожну кульку покласти по 1-3 шт. арахісу.
  6. Запанірувати кульки в кропі та викласти на тарілку для подачі.

Міні кіш з сиром та яйцями

Міні кіш можна також приготувати з дріжджового тіста.

Інгредієнти на 3 шт.

  • готове листкове тісто – 300 г
  • моцарела – 150 г
  • шинка – 100 г
  • яйця – 6 шт.
  • сіль, перець – до смаку
  • горошок та зелена цибуля – для прикрашання

Приготування:

  1. Тісто розділити на 3 однакові частини та викласти у попередньо змащені олією невеликі форми для запікання.
  2. Для начинки поєднати та перемішати 3 сирих яйця, натертий сир, нарізану кубиками шинку. Посолити та поперчити.
  3. Перекласти начинку у форми з тістом.
  4. У трьох яєць білок відділити від жовтків.
  5. Білки збити з дрібкою солі до пишної білої маси та перекласти її на начинку.
  6. Закуску на Великдень запікати у духовці за 200 °С близько 12 хвилин.
  7. Потім поверх яєчних білків викласти на кожен кіш по 1 жовтку. Посипати горошком та зеленою цибулею, злегка посолити та запікати ще 2-3 хвилини.

Яйця, фаршировані печінкою тріски

Яйця, окрім запропонованої начинки, можна нафарширувати будь-який улюбленим салатом.

Фаршировані яйця

Інгредієнти:

  • яйця варені – 6 шт.
  • печінка тріски – 1 баночка
  • огірок свіжій – 1 шт.
  • зелена цибуля – 5-6 пір’їнок
  • майонез – 2-3 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • улюблені спеції – для прикрашання

Приготування:

  1. Яйця почистити та розрізати навпіл. Яєчні жовтки нарізати або натерти на тертці.
  2. До жовтків додати печінку тріски та гарно розтерти.
  3. Огірок почистити та нарізати дрібними кубиками. Зелену цибулю також нарізати.
  4. Поєднати жовтки з печінкою тріски, огірок і зелену цибулю. Додати сіль, перець та майонез, перемішати.
  5. Отриманою начинкою нафарширувати яйця та прикрасити спеціями до смаку.

Нехай ваш Великдень буде красивим та різноманітним завдяки цікавим закускам. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 20:20:32