Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як запекти сало в духовці: рецепт та важливі поради


Сало – це невіддільна частина нашої української кухні. А що скажете про ароматне запечене сало з часником, гірчицею та спеціями? Така страва підкорить серця ваших рідних і гостей, адже сало, запечене в духовці, виходить не лише смачним, а й неймовірно апетитним!

У цьому рецепті ми поділимося простим і перевіреним способом приготування запеченого в духовці сала, який ви легко зможете повторити вдома. Варто приготувати!

Як запекти сало в духовці

Для цього рецепту ви можете обрати будь-яке сало: з м’ясними прошарками чи без. Головне – правильно замаринувати його, щоб воно увібрало всі аромати спецій.

Як запекти сало в духовці: рецепт

Завдяки спеціям і техніці приготування, воно виходить ніжним всередині та має хрустку золотисту скоринку.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг
  • соєвий соус – 60 мл
  • часник – 4 зубки
  • горошини чорного перцю – до смаку
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • мелений імбир – 0,5 ч. л.
  • суміш спецій для м’яса – 0,5 ч. л.

Запечене сало в духовці: рецепт покроково

  1. Помийте сало та злегка обсушіть. Наріжте часник невеликими шматочками.
  2. Натріть сало меленим імбиром, полийте соєвим соусом і залиште на 1 годину. Періодично перевертайте шматок, щоб він рівномірно маринувався.
  3. Дістаньте сало з маринаду, зробіть у ньому надрізи та нашпигуйте шматочками часнику та горошинами перцю. Потім натріть його гірчицею та обсипте сумішшю спецій для м’яса.
  4. Загорніть сало у кілька шарів фольги, розміщуючи його шкіркою вниз. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте сало в духовці годину. За 10 хвилин до завершення приготування розгорніть фольгу, щоб верхній шар сала підрум’янився.

Подайте готове сало у традиційному стилі: наріжте його скибками та викладіть на дощечку. Прикрасьте спеціями, зеленою цибулею, подайте з темним хлібом, гірчицею чи хріном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Готуйте з любов’ю та дивуйте своїх рідних і друзів смачними стравами нашої неймовірної української кухні!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-24 14:48:00