Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати спаржу: смачний та швидкий рецепт

Страви зі спаржи – це не лише прикраса для нашого столу, а й справжнє джерело користі! З неповторним смаком і текстурою, спаржа завойовує серця гурманів та любителів здорового харчування. Однак, окрім свого відмінного смаку, спаржа має безліч переваг для здоров’я, які варто врахувати при складанні раціону.

У паростках спаржі міститься дуже багато корисних речовин, а ще вона неймовірно смачна, – каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Спаржа містить різноманітні поживні речовини, такі як вітаміни А, С, Е, К, а також фолієву кислоту, калій, залізо та антиоксиданти.

Рецептів приготування спаржі безліч! Її можна додавати у салати, запікати, тушкувати чи варити. Який би рецепт ви не обрали, спаржа завжди несе нашому організму незамінні поживні речовини та підтримує здоров’я на високому рівні.

Як приготувати спаржу смачно та швидко

Головне пам’ятати, що спаржа готується  дуже швидко. Тому, коли ви її готуєте, слідкуйте, щоб вона не переварилася.

Інгредієнти:

  • спаржа – 600 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • вода – 500 мл
  • вершкове масло – 70 г

Як приготувати спаржу: рецепт покроково

  1. Спочатку відріжте нижню частину пагонів – вона найтвердіша і жувати її не дуже приємно.  2-3 сантиметри знизу сміливо відрізайте. Далі почистіть їх. Але це потрібно робити не завжди, а тільки в разі, якщо верхній шар стебла дуже твердий. І очищайте тільки в нижній частині, вгорі спаржа дуже ніжна і м’яка.
  2. Потім спаржу потрібно бланшувати в підсоленій воді, що кипить, протягом однієї хвилини і не більше. Відразу після цього дістаньте спаржу і перекладіть в миску з холодною водою, щоб зупинити приготування.
  3. Викладіть спаржу на паперовий рушник, щоб волога вбралася.
  4. Для того, щоб отримати максимум смаку від спаржі, обсмажте її на вершковому маслі протягом 1-2 хвилин. Виходить просто божественно!

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 17:11:42