Як приготувати м’ясо з ананасом у духовці: рецепт покроково
М’ясо з ананасом у духовці – це чудовий варіант страви на Новий рік 2025. Поєднання соковитого м’яса, солодких ананасів і ніжного розтопленого сиру підкорить навіть найвибагливіших гурманів.
Цікавий факт. Ананас містить бромелайн – фермент, що сприяє розщепленню білків, завдяки чому м’ясо стає більш м’яким. Поєднання м’яса й ананасів виникло у французькій кухні, але сьогодні ця страва популярна в усьому світі.
Отже, як приготувати м’ясо з ананасом у духовці та важливі поради – читайте в матеріалі.
М’ясо з ананасом у духовці: рецепт
Для цієї страви найкраще підходить свинина (шия або вирізка), але можна використовувати й куряче чи індиче філе.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 г
- Цибуля – 2 шт.
- Консервовані ананаси (кільця) – 8 шт.
- Твердий сир – 200 г
- Сіль, перець, спеції – до смаку
- Майонез – до смаку
- Олія – 1 ст. л.
Щоб зробити страву більш корисною, замініть майонез на натуральний йогурт чи сметану.
Приготування:
- М’ясо наріжте шматочками, посипте спеціям, посоліть та поперчіть з обох боків. Накрийте кожен шматок харчовою плівкою і акуратно відбийте. Це зробить м’ясо м’якішим і соковитішим.
- Деко застеліть пергаментним папером і змастіть його олією.
- Викладіть на деко відбиті шматочки м’яса та змастіть їх майонезом.
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями та викладіть на кожен шматок м’яса.
- На цибулю викладіть кільця ананасів і акуратно посипте тертим сиром.
- Запікайте м’ясо з ананасом у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин.
- Подайте страву гарячою. Вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом та салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Якщо хочете отримати насиченіший смак, замаринуйте м’ясо заздалегідь у соєвому соусі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-30 13:44:00