Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати м’ясо з ананасом у духовці: рецепт покроково


М’ясо з ананасом у духовці – це чудовий варіант страви на Новий рік 2025. Поєднання соковитого м’яса, солодких ананасів і ніжного розтопленого сиру підкорить навіть найвибагливіших гурманів.

Цікавий факт. Ананас містить бромелайн – фермент, що сприяє розщепленню білків, завдяки чому м’ясо стає більш м’яким. Поєднання м’яса й ананасів виникло у французькій кухні, але сьогодні ця страва популярна в усьому світі.

Отже, як приготувати м’ясо з ананасом у духовці та важливі поради – читайте в матеріалі.

М’ясо з ананасом у духовці: рецепт

Для цієї страви найкраще підходить свинина (шия або вирізка), але можна використовувати й куряче чи індиче філе.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Консервовані ананаси (кільця) – 8 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Сіль, перець, спеції – до смаку
  • Майонез – до смаку
  • Олія – 1 ст. л.

Щоб зробити страву більш корисною, замініть майонез на натуральний йогурт чи сметану.

Приготування:

  1. М’ясо наріжте шматочками, посипте спеціям, посоліть та поперчіть з обох боків. Накрийте кожен шматок харчовою плівкою і акуратно відбийте. Це зробить м’ясо м’якішим і соковитішим.
  2. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть його олією.
  3. Викладіть на деко відбиті шматочки м’яса та змастіть їх майонезом.
  4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями та викладіть на кожен шматок м’яса.
  5. На цибулю викладіть кільця ананасів і акуратно посипте тертим сиром.
  6. Запікайте м’ясо з ананасом у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин.
  7. Подайте страву гарячою. Вона чудово поєднується з картопляним пюре, рисом та салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Якщо хочете отримати насиченіший смак, замаринуйте м’ясо заздалегідь у соєвому соусі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-30 13:44:00