Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати листкове тісто: рецепт в домашніх умовах

Листкове тісто – чудова основа для різноманітної випічки та десертів.

Готують цей вид тіста з додаванням дріжджів або без них. Особливість листкового тіста полягає в його значній пружності та еластичності, а також відсутності цукру. Готові вироби з листкового тіста мають шарувату структуру і виглядають дуже апетитно.

Так, приготування цього виду тіста потребує терпіння та часу. Але якщо звернути увагу на складові покупного, то розуміємо, що результат приготування його в домашніх умовах того вартий.

Зараз дивляться

Як приготувати листкове тісто, щоб отримати бездоганний результат – читайте нижче.

Листкове тісто без дріжджів – швидкий рецепт

Використання оцту при приготуванні листкового тіста покращує його еластичність. Оцет сприяє підвищенню якості клейковини борошна, що робить його більш зручним у роботі. У разі нестачі оцту, шари можуть розпливатися. Проте варто уникати зайвого використання оцту, оскільки це негативно позначиться на смаку готової випічки.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 кг
  • вершкове масло 82% – 200 г
  • вода – 350 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • оцет столовий – 1 ч. л.

Приготування:

  1. У холодну воду влити оцет, додати сіль та перемішати.
  2. Борошно просіяти в миску, додати шматочок розм’якшеного вершкового масла (50 г) і розтерти в крихту.
  3. Поступово до отриманої борошняної суміші влити воду і замісити тісто. Помістити його у холодильник на 10-15 хвилин.
  4. Тим часом вершкове масло (150 г) покласти на лист пергаментного паперу (приблизно А3), накрити другим листом такого ж розміру і гарно розкачати, не доходячи до країв.
  5. Тісто розкачати в прямокутник. На половину прямокутника викласти вершкове масло і накрити частиною тіста, яка без масла.
  6. Розкочуємо тісто скалкою і знову складаємо. Робимо це ще 8 разів.
  7. Поміщаємо у холодильник на 30 хвилин.

Страви, приготовані на його основі, виходять апетитні, смачні та ароматні. З цього листкового тіста можна приготувати слойки, сирні палички, пиріжки, рогалики, пироги, рулети і навіть піцу.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 13:32:15