Як правильно їсти хурму: зі шкіркою чи без — корисні поради
У перекладі з латинської хурма означає їжа богів або божественний вогонь. Таку назву вона отримала не дарма. Адже хурма поживна, висококалорійна, прекрасно тамує голод, не додаючи зайвих кілограмів.
Вона допомагає позбутися стресу та покращує працездатність. Фрукт позитивно впливає на нервову систему завдяки високому вмісту вітаміну групи В, покращує сон та підвищує працездатність.
Дієтологи радять вживати хурму у свіжому вигляді, додавати її до салатів або напоїв. Але під час приготування страв виникає питання: як їсти хурму — зі шкіркою чи без, адже часом вона буває терпкуватою — читайте поради на Фактах ICTV.
Як правильно їсти хурму: корисні поради
Фрукт отримав велику популярність завдяки своєму солодкому смаку та великій кількості корисних вітамінів. Однак люди не завжди знають, як правильно їсти хурму: можна їсти зі шкіркою чи краще її зняти.
Передусім необхідно вибрати м’які й зрілі плоди, які мають яскраво помаранчевий або червоний колір. Якщо хурма тверда, краще залишити її на кілька днів, щоб вона дозріла. Зрілий плід буде мати приємний аромат, а м’якуш буде солодкий.
За сезон хочеться вдосталь насолодитися цим фруктом. Проте варто пам’ятати, що хурма — досить солодкий плід, тому не слід зловживати ним, особливо людям із цукровим діабетом або тим, хто стежить за рівнем цукру в крові.
Як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без
Хурму можна їсти як цілою, так і нарізаною на скибочки або кубики, залежно від ваших уподобань.
Зазвичай хурму їдять без шкірки, оскільки вона може бути жорсткою або гіркою, особливо в недозрілих плодах. Однак деякі сорти хурми, зокрема Шарон, мають тонку і ніжну шкірку, яку можна їсти без шкоди для смаку.
Якщо ви хочете їсти хурму зі шкіркою, обов’язково переконайтеся, що вона добре зріла та не має гіркоти. В’язкий смак може бути через велику кількість таніну, якого багато у недостиглих плодах.
Перед тим як їсти хурму зі шкіркою, добре помийте її, щоб видалити залишки пестицидів або бруду.
Якщо ви не впевнені, чи можна їсти хурму зі шкіркою, і не знаєте, яка вона на смак, приємна чи терпка, — почніть їсти без неї. Для цього можна просто розрізати плід на дві частини або нарізати скибочками. Особливо це рекомендується робити для сортів хурми, які мають грубу або волокнисту шкірку.
Для того щоб очистити хурму від шкірки, краще використовувати гострий ніж або спеціальну овочечистку. Обережно зніміть тонкий шар оболонки, залишаючи м’яку й солодку частину плоду.
Хурма чудово поєднується з різними фруктами, сирами, йогуртами чи салатами. Це ідеальний інгредієнт для здорових десертів або доповнення до основних страв. Проте не лише смак робить хурму такою популярною. Регулярне вживання сприяє поліпшенню роботи серця, зміцненню імунної системи та покращенню здоров’я шкіри.
Завдяки своїм властивостям хурма є відмінним фруктом для підтримки загального здоров’я, особливо в холодну пору року, коли організм потребує додаткового постачання вітамінів.
Переглянути цей допис в Instagram
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Тепер ви знаєте, як потрібно їсти хурму та на що звернути увагу під час її вибору, тож насолоджуйтесь всіма корисними властивостями помаранчевого плоду.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 17:45:00