Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вівчарський пиріг: рецепт і список необхідних інгредієнтів

Вівчарський пиріг, чи, англійською, shepherd’s pie, один з символів ірландської кухні, що ввійшов у кулінарну культуру як популярна страва з багатою історією та смаком.

Рецепт вівчарського пирога – це поєднання м’ясного фаршу чи рубленого м’яса з овочами та картопляним пюре, що робить його дуже смачним та апетитним.

Хоча традиційно вівчарський пиріг приготовляється з баранини чи ягнятини, в сучасній кулінарії можна зустріти різноманітні варіанти з різними видами м’яса, такими як яловичина, свинина, курка або навіть гриби для вегетаріанських версій.

Як приготувати вівчарський пиріг легко і просто – читайте нижче.

Вівчарський пиріг: рецепт покроково

Щоб приготувати вівчарський пиріг у домашніх умовах нам знадобиться чимало інгредієнтів, але усі вони прості та доступні. Якщо не маєте вустерського соусу, не проблема. І без цього інгредієнта страви вийде неперевершеною.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • фарш яловичий – 800 кг
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • бульйон яловичий – 0,5 склянки
  • сухе біле вино – 0,5 склянки
  • вустерський соус – 1-2 ч. л.
  • горошок зелений свіжоморожений – 4 ст. л.
  • вершкове масло (приблизно 80 г) – для смаження
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець, розмарин, петрушка, чебрець – до смаку

Для картопляного пюре:

  • картопля – 1 кг
  • вершкове масло – 100 г
  • молоко або вершки – 1 склянка
  • сіль, лавровий лист – до смаку

Для посипання:

  • сир (пармезан, бринза, сулугуні або моцарела) – 70 г

Приготування вівчарського пирога:

  1. Почищену та нарізану кубиками картоплю відварюємо у воді з сіллю (2 ч. л.) та лавровим листом до готовності.
  2. Картопляний відвар зливаємо, картоплю розминаємо товкачкою. Додаємо вершкове масло і ще раз гарно розминаємо. Потім вливаємо молоко і, знову ретельно розминаючи, злегка збиваємо.
  3. Почищену та нарізану кубиками цибулину та моркву обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Потім додаємо зелений горошок і готуємо ще 3 хвилини.
  4. До смажених овочів додаємо фарш та гарно поєднуємо його з ними. Смажимо 5 хвилин.
  5. Вливаємо вино і готуємо до випаровування.
  6. Потім вливаємо бульйон та вустерський соус і готуємо ще близько 10 хвилин, накривши кришкою.
  7. Посипаємо начинку усіма спеціями та поєднуємо з томатною пастою. Готуємо, помішуючи, 1 хвилину.
  8. Низ і боки форми для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо м’ясну начинку.
  9. Поверх начинки розкладаємо картопляне пюре. Верх розрівнюємо ложкою.
  10. Випікаємо пастуший пиріг у духовці за 200 °С близько 30 хвилин.
  11. Приблизно за 10 хвилин до закінчення запікання посипаємо страву тертим сиром.

Спробуйте цей рецепт вівчарського пирога у домашніх умовах і насолоджуйтесь смаком апетитної страви разом з близькими та друзями. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 14:07:17