Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Варення зі смородини п’ятихвилинка: смачний та швидкий рецепт

Варення зі смородини п’ятихвилинка – ідеальний вибір для господинь, які люблять заготівлю без зайвих клопотів.

Цей рецепт гарантує густе варення з желеподібною консистенцією, яке зберігає максимум корисних речовин смородини.

Смородина відома високим вмістом вітамінів С та Е, які підтримують імунну систему та зміцнюють судини. Також вона містить антиоксиданти, що допомагають боротися зі стресом і запаленнями. Регулярне вживання смородини сприяє зниженню артеріального тиску і покращує роботу серцево-судинної системи.

Як зробити варення зі смородини п’ятихвилинка легко і просто – читайте в матеріалі.

Варення зі смородини п’ятихвилинка: рецепт

Це варення чудово підходить як додаток до сніданків. Просто намастіть його на хрусткий тост, свіженький хліб чи цукрове печиво. Його можна також використовувати для приготування десертів, наприклад, для просочення коржів торта або додавати до йогурту.

Інгредієнти:

  • чорна смородина (гарно стиглі ягоди) – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 250 мл

Приготування:

  1. Ягоди перебираємо та промиваємо. Викладаємо їх у друшляк і даємо воді повністю стекти.
  2. Для сиропу в каструлю вливаємо воду, додаємо половину цукру і варимо, після закипання води, близько 2-3 хвилин.
  3. Викладаємо в сироп ягоди та варимо на великому вогні, періодично помішуючи, 5 хвилин.
  4. Після 5 хвилин варіння прибираємо каструлю з вогню. Всипаємо до ягід залишок цукру та перемішуємо до розчинення цукру.
  5. Розливаємо гаряче варення в заздалегідь стерилізовані банки. Накриваємо їх кришками і відразу закатуємо.

Варення зі смородини п’ятихвилинка в домашніх умовах готове. Смачного чаювання!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 17:12:51