Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Торт Орео: як приготувати в домашніх умовах

Торт Орео – це неймовірно смачний та красивий десерт. Виник він як відгук на популярність печива Орео.

Походження назви “Oreo” залишається невідомим, проте існує кілька версій, включаючи походження від французького слова “ор” (золото), оскільки спочатку упаковка печива мала золотавий колір чи від грецького слова “Oreo”, що тлумачиться як “красивий, милий чи добре зроблений”.

Рецепт торта Орео не складний, а сам десерт виходить із розкішним смаком та ароматом. Ніжний, але насичений смак зачаровує всіх без винятку!

Зараз дивляться

Отже, як швидко і просто приготувати торт Орео в домашніх умовах – читайте нижче.

Деякі кондитери експериментують з різними формами та розмірами торта “Орео”, створюючи, наприклад, капкейки Орео, тирамісу Орео або мінітортики Орео.

Торт орео: як приготувати

Шоколадні коржі відмінно гармонують зі світлим вершковим кремом, створюючи не лише неперевершений смак, але і чудовий зовнішній вигляд цього десерту.

Інгредієнти:

На 2 коржі:

  • борошно пшеничне – 220 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 240 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • какао – 70 г
  • молоко – 170 мл
  • олія – 90 мл
  • окріп – 170 мл
  • порошок для випічки – 3 ч. л.

Для крему:

  • вершковий сир 600 г
  • цукрова пудра – 150 г
  • вершкове масло – 250 г
  • сік лимона – 1 ст. л.

Додатково:

  • печиво Орео – 12 шт.

Приготування торта Орео:

  1. Для тіста у глибоку миску борошно просіюємо з розпушувачем та какао. Додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо.
  2. Додаємо у борошняну суміш яйце і розтоплене вершкове масло (тепле). Вимішуємо ложкою. Міксером вимішувати можна, але на першій швидкості.
  3. Тепер вливаємо окрім і швидко вимішуємо ложкою. Тісто вийде рідке.
  4. У форми для випікання (2 шт.) стелимо пергаментний папір і змащуємо його олією або вершковим маслом. Виливаємо тісто.
  5. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 30 хвилин. Коржі охолоджуємо та розрізаємо навпіл.
  6. Тим часом приготуємо крем. Для цього до розм’якшеного вершкового масла додаємо цукрову пудру і гарно збиваємо. Потім вводимо, збиваючи, вершковий сир і сік лимона.
  7. Трохи крему викладаємо в невелику мисочку (для прикрашання торта). В більшу кількість крему додаємо нарізане або розкришене печиво Орео (6 шт.)
  8. Збираємо торт, перемащуючи коржі кремом.
  9. Верх і боки торта змащуємо кремом. Торт Орео прикрашаємо печивом, що залишилося. За бажанням можна ще крихтою з печива декорувати боки торта.
  10. Смачний та красивий торт Орео готовий. Поміщаємо у холодильник на 4-5 годин. Подаємо охолодженим, нарізавши на порційні шматочки.

Завдяки своїй універсальності, цей торт може бути змінений та адаптований за бажанням кулінара, наприклад, додаванням фруктів, горіхів або цукатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 12:30:01