Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суп пюре з печериць: рецепт приготування покроково

Ви коли-небудь куштували суп пюре з печериць? Це саме та перша страва, яку варто спробувати!

Рецепт крем-супу із печериць простий у приготуванні, а сама страва має витончений природний смак, який поєднує в собі ніжність та аромат грибів з легким та приємним ароматом вершків.

При виборі печериць для приготування супу-пюре треба дотримуватися деяких правил, щоб забезпечити апетитний вигляд страви:

  • Обирайте свіжі печериці, які мають яскравий білий або кремовий колір. Уникайте плодів з темними або окисленими плямами, а також липкі або жовтуваті.
  • Гриби повинні мати тверді, пружні шапочки та ніжки, без ознак в’ялості або м’якості. Уникайте грибів з пожовклими або обвітреними краями.
  • Свіжі печериці мають легкий, приємний аромат грибів. При купівлі слідкуйте, щоб не було навіть легких ознак плісняви та неприємного запаху.

Суп пюре із печериць: рецепт покроково

У страву можна також додати картоплю та плавлений сир. На вказану кількість інгредієнтів достатньо буде 80-100 г сиру та 1-2 картоплини.

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 500 г
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубки
  • вершкове масло – 60 г
  • вода, овочевий, грибний або курячий бульйон – 2 л
  • вершки (не жирні) – 200 г
  • сіль, мелений чорний або білий перець, мускатний горіх, розмарин – до смаку
  • зелень кропу та смажені печериці – для подачі

Приготування супу-пюре із печериць:

  1. Печериці та цибулю промиваємо. Цибулину чистимо. Гриби нарізаємо пластинками, а цибулину – кубиками.
  2. У пательні розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо цибулю і смажимо 5 хвилин. Потім додаємо печериці й смажимо ще, іноді помішуючи, близько 10 хвилин. Наприкінці приготування додаємо подрібнений часник.
  3. У каструлі доводимо до кипіння воду або бульйон. Викладаємо гриби з цибулею і готуємо 10 хвилин.
  4. Вміст каструлі переливаємо на друшляк. Печериці з цибулею збиваємо занурювальним блендером.
  5. Знову доводимо у каструлі до закипання бульйон зі збитими продуктами.
  6. Потім вливаємо вершки та доводимо до кипіння.
  7. Суп солимо, перчимо, посипаємо спеціями до смаку.

Суп пюре із печериць готовий. Подаємо у глибоких тарілках, прикрасивши кропом та смаженими печерицями. Грінки або сухарики також будуть чудовим додатком до страви.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 17:40:03