Молода картопля в сметані з кропом: рецепт приготування
Ранньою весною ми вже можемо поласувати ставами зі свіжих овочів, а трохи згодом і молодою картоплею.
Смачна, ніжна та ароматна, вона стає основою для безлічі чудових страв. Однією з найпопулярніших і простих у приготуванні страв є рецепт молодої картоплі в сметані.
А все тому, що молода картопля в сметані – це апетитна страва, яка не лише насичує організм корисними речовинами, але й тішить нас чудовим смаком.
Нижче простий рецепт, який додасть різноманіття вашому меню та подарує неймовірний смак та аромат.
Молода картопля в сметані з кропом
Готується ця страва близько 20 хвилин. Буде смачно!
Інгредієнти:
- картопля молода – 1 кг
- сметана – 200 г
кріп нарізаний (тільки листочки, без гілочок) – 2 ст. л. - сіль, мелений чорний перець – до смаку
- часник – 2 зубки
- лавровий лист – 1 шт.
- борошно – 1 ст. л.
- вершкове масло – 70 г
Як готувати молоду картоплю у сметані з кропом:
- Картоплю гарно промиваємо холодною водою. Маленьку та дуже молоду картоплю можна не чистити. Якщо вирішите зробити це, як швидко і просто почистити молоду картоплю читайте тут.
- Викладаємо картоплю у каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль до смаку, нарізані зубки часнику та лавровий лист. Варимо, після закипання води, близько 15 хвилин.
- У сковороді доводимо до кипіння сметану. Поступово, помішуючи, всипаємо борошно. Отриманий сметанний соус солимо і перчимо. Готуємо близько хвилини.
- Воду з вареної картоплі зливаємо. Лавровий лист видаляємо.
- Заправляємо картоплю вершковим маслом та кропом. Каструлю накриваємо кришкою і злегка струшуємо.
- До картоплі додаємо сметану та перемішуємо.
Молода картопля в сметані з кропом готова. Подаємо з овочевим салатом або з хрусткими малосольними огірочками.
Поради та варіації приготування молодої картоплі:
- Додайте до сметани трошки гірчиці. Це надасть картоплі особливого аромату.
- Посипте готову страву смаженим беконом або тертим сиром. Найкраще смакує молода картопля з моцарелою або сулугуні.
- Замість сметани можна також використовувати грецький йогурт без добавок. Страва вийде менш калорійною, а на смаку це не позначиться.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 18:20:28