Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Стейк Рібай: рецепт в домашніх умовах

Стейк Рібай є одним з найпопулярніших і найсоковитіших видів стейків. Його насичений смак і м’якість роблять його улюбленцем багатьох гурманів.

У цьому матеріалі ми розкажемо, що треба знати, щоб приготувати стейк Рібай в домашніх умовах і поділимося перевіреним часом рецептом стейка Рібай.

Також розкриємо усі важливими питання та секрети для досягнення найкращого результату.

Вибір м’яса для стейка Рібай

Для початку варто правильно вибрати м’ясо. Ідеальний стейк Рібай має мати рівномірну мармуровість, що забезпечує соковитість та смак. Краще обирати м’ясо від надійних виробників чи фермерів, аби бути впевненими у його якості.

Важливо знати, що нарізають м’ясо на цю соковиту страву з частини, яка називається яловичим ребром. Вона знаходиться між лопаткою і корейкою, і простягається від шостого до дванадцятого ребра.

До речі, дослівно “рібай” перекладається як “ребро” та “око”, але жодного відношення до малюнка, що нагадує око, він не має.

Стейк Рібай: рецепт в домашніх умовах

За годину до приготування м’ясо з холодильника треба дістати. Для приготування правильного стейка нам потрібно м’ясо кімнатної температури. Це допоможе м’ясу рівномірно прогрітися під час смаження.

Інгредієнти:

  • стейк Рібай (товщина 3 см) – 1 шт.
  • сіль, свіжомелений чорний перець – до смаку
  • розмарин чи чебрець – 2 гілочки
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • часник – 2-3 зубки

Стейк Рібай: рецепт на сковорідці

  1. Чи потрібно відбивати Рібай стейк? Згідно з правилом від шеф-кухарів, за класичним рецептом м’ясо для приготування стейка ніколи не відбивають. Це може зруйнувати волокна і призвести до втрати соковитості під час смаження.
  2. Стейк натираємо спочатку з обох боків оливковою олією.
  3. Потім перемішуємо у мисочці сіль та перець і злегка натираємо стейк з обох боків.
  4. Сковороду гарно розігріваємо. Викладаємо стейк Рібай і смажимо по 2 хвилини з кожного боку (medium-rare). Час смаження залежить від вашого власного уподобання. Якщо ви бажаєте іншого ступеня прожарювання, час смаження може змінюватися. Наприклад, для medium це буде по 3-4 хвилини з кожного боку. Перевертаємо стейк лише один раз під час смаження. Це дозволить досягти апетитної скоринки. Для досягнення бажаного ступеня прожарювання можна використовувати термощуп. Для medium-rare температура всередині стейка повинна бути близько 57 °C.
  5. Вогонь зменшуємо, викладаємо у сковороду вершкове масло, розчавлений часник і гілочку розмарину чи чебрецю. Поливаємо м’ясо поливаємо розтопленим маслом 1 хвилину.
  6. Стейк Рібай викладаємо зі сковороди в іншу теплу сковороду і даємо трішки “відпочити” (до 5-7 хвилин). Це дасть змогу сокам рівномірно розподілитися по м’ясу, зробивши його ще більш соковитим і смачним.

З чим подати стейк Рібай

Стейк Рібай – страва самодостатня, але правильно підібрані гарніри та напої можуть зробити її ще більш вишуканою:

  • Печена картопля, картопляне пюре чи картопля фрі.
  • Овочі, приготовлені на грилі (цукіні, солодкий перець, баклажани).
  • Тушкована чи приготовлена на пару спаржа, чи стручкова квасоля.
  • Салат зі свіжих овочів (помідори чері, рукола, зелена цибуля).

Що п’ють зі стейком Рібай

  • Класичне поєднання – стейк Рібай та червоне вино. Ідеально підійдуть вина з сортів Каберне Совіньйон, Мерло або Шираз.
  • Пиво з насиченим смаком може також чудово доповнити страву.
  • Мінеральна вода – для очищення смакових рецепторів між шматочками стейка.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-23 15:50:02