Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Компот із аґрусу на зиму: як приготувати

Аґрус не тільки смачний, але й корисний. Він багатий на вітамін С та мінерали. Українські господині його використовують у випічці, роблять з ним десерти та, звісно, заготівлю на зиму.

Тож пропонуємо зробити компот з аґрусу на зиму за перевіреним часом рецептом. Цей напій чудово втамовує спрагу і має приємний смак і аромат.

Як зробити компот з аґрусу

Класичний компот з аґрусу готують з ягід, води та цукру. Щоб додати різноманітності та смаку, часто додають у цю заготівлю м’яту чи мелісу.

Ось декілька порад щодо приготування:

  • Використовуйте свіжий аґрус. Недозрілі ягоди додадуть зайвої кислинки, а перезрілі зіпсують колір і зроблять напій мутним.
  • Добре промивайте ягоди, обрізайте хвостики та злегка обсушуйте їх.
  • Використовуйте якісну воду, це значно покращить смак компоту.
  • Завжди стерилізуйте банки та кришки.

Компот з аґрусу на зиму: рецепт

Насиченість кольору і смаку залежить від кількості ягід. Зазвичай на банку об’ємом 3 л достатньо 500 г ягід та (чи) фруктів.

Інгредієнти на банку об’ємом 3 л:

  • вода – 2,5 л
  • цукор – 300 г
  • аґрус – 400 г
  • апельсин (середній) – 1 шт.
  • гілочка м’яти

Рецепт компоту з аґрусу покроково

  1. Ягоди миємо та викладаємо на друшляк, щоб стекла вода. Апельсин очищуємо від шкірки, білої плівки та кісточок. Нарізаємо його на невеликі шматочки.
  2. Банку миємо та стерилізуємо. Викладаємо аґрус, апельсин та гілочку м’яти. Якщо хочете більш насичений апельсиновий смак, додайте кілька смужок цедри, очищеної від білого шару.
  3. Воду (2,5 л) виливаємо у каструлю та доводимо до кипіння. Переливаємо в банку. Накриваємо її стерилізованою кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Воду знову вливаємо з банки у каструлю, всипаємо цукор та доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин.
  5. Сироп переливаємо у банку і відразу закатуємо. Залишаємо банки за кімнатної температури на добу, накривши їх ковдрою.

Варіант компоту з аґрусу, щоб посмакувати зараз, такий. У каструлю викладаємо усі вищеперераховані інгредієнти та вливаємо воду. Доводимо компот до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Накриваємо напій кришкою і залишаємо на годину. Потім його проціджуємо та охолоджуємо.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 19:07:04