Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Смерекова хата: рецепт смачного торту

Неймовірно вишуканий торт з соковитими вишневими трубочками має не лише чудовий смак, а й ефектний вигляд. Як приготувати торт Смерекова хата власноруч  – у матеріалі Факти ICTV.

Смерекова хата: рецепт

Щоб приготувати торт Смерекова хата, знадобляться не лише продукти,а й терпіння, адже процес триватиме щонайменше три години. Але результат того вартий.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло – 200 г
  • борошно – 400 г
  • сметана 25% – 250 мл
  • ванільний цукор – 1 ч.л.

Для крему:

  • сметана 25% – 600 мл
  • цукрова пудра – 200 г
  • вершкове масло – 200 г
  • лимонний сік – 2 склянки

Для начинки:

  • вишня без кісточок – 1 кг
  • цукор – 300 г
  • вода – 50 мл
  • крохмаль – 2 склянки
  • гілочка м’яти та тертий шоколад – для прикрашання

Приготування торту Смерекова хата

  1. Борошно з розм’якшеним маслом розтерти крихтами. Поступово додавайте сметану і ванільний цукор та продовжуйте вимішувати тісто.
  2. Викладіть тісто на харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хв, тоді трубочки вийдуть ніжними і м’якими.
  3. Збийте сметану з цукровою пудрою. Додайте вершкове масло кімнатної температури, потім лимонний сік. Накрийте фольгою і поставте в холодильник на 20-30 хв.
  4. Вишню змішайте з цукром у каструлю, потім поставте посуд на середній вогонь та варіть 5 хв. Розведіть крохмаль водою і влийте вишневого сиропу. Проваріть суміш до загустіння протягом 1-2 хв. Потім зніміть з плити, вишні відкиньте на друшляк та охолодіть.
  5. Охолоджене тісто розкачайте завтовшки 5 мм. Потім наріжте смужками 5х20 см.
  6. Викладіть посередині кожної смужки вишню, згорніть у трубочку та щільно закріпіть краї.
  7. Викладіть трубочки на деко з пергаментом, проколіть тісто зубочисткою або виделкою, щоб вони не тріснули та поставте у розігріту до 180 °C духовку. Випікайте 10 хв.
  8. Готові трубочки охолодіть до кімнатної температури та почніть формувати торт.
  9. Складайте трубочки трикутником, просочуючи їх вишневим соком та покриваючи кожен шар кремом.
  10. Прикрасьте торт тертим шоколадом та гілочкою м’яти. Дайте йому настоятися протягом кількох годин. Торт Смерекова хата готовий до подачі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 09:10:00