Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати зі щавлю: смачні рецепти

Дехто вважає, що щавель годиться лише для зеленого борщу. Проте це не так. Кислуватий смак рослини додає свіжості і оригінальної нотки різним стравам. Факти ICTV підказують, що можна приготувати зі щавлю.

Рецепти зі щавлем

Пиріжки, салати, запіканки, соуси – все, що завгодно, якщо є натхнення і кулінарна фантазія.  Насолоджуйтесь та експериментуйте з чудовим інгредієнтом!

Пиріжки зі щавлю і сиру: рецепт

Фото: Pixabay

Інгредієнти для тіста:

  • 250 г борошна
  • 120 мл теплої води
  • 60 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 100 г свіжого щавлю
  • 50 г сиру (наприклад, адигейського, моцарели або фети)
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Замісіть тісто. У великій мисці змішайте муку і сіль. Додайте теплу воду та рослинну олію добре вимішайте допоки не вийде м’яке тісто.
  2. Накрийте миску чистою серветкою і залиште на 15-20 хв.
  3. Підготуйте начинку. Змішайте нарізаний щавель і тертий сир, додайте сіль і перець.
  4. Розігрійте духовку до 180°C та підготуйте деко, покривши її папером для випічки або змастиши.
  5. Розділіть тісто на 8 рівних частин. Розкачайте кожен шматочок тіста до пласкої круглої форми.
  6. На кожний шматочок тіста викладіть приблизно 2 ст. л. начинки зі щавлю і сиру.
  7. Згорніть край тіста навколо начинки, утворюючи пиріжок. За необхідності змастіть краї тіста водою, щоб вони добре склеїлися.
  8. Викладіть пиріжки на деко та випікайте до золотистого кольору у попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хв.
  9. Потім вийміть пиріжки з духовки та подавайте до столу.

Салат зі щавлем, яйцем та огірком: рецепт

Салат із зеленою цибулею та яйцем

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

  • 150 г сметани 15%
  • 100 г свіжого щавлю
  • 2 яйця
  • 2 свіжих огірка
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Вимийте свіжий щавель та наріжте листки.
  2. Наріжте кубиками огірок та варені яйця.
  3. З’єднайте всі інгредієнти та додайте сметану, сіль та перець.
  4. Добре перемішайте і подавайте до м’яса, риби та овочів.

Запіканка зі щавлю і картоплі: рецепт

запіканка

Фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г сиру
  • 100 г щавлю
  • 250 г сметани
  • 2  ріпчасті цибулини
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Добре вимиту очищену картоплю наріжте тонкими кружальцями.
  2. Вимитий щавель посичіть.
  3. Збийте сметану з тертим сир, сіллю та чорним перцем
  4. У підготовлену форму для запікання викладайте картоплю та щавель, просочуючи кожний шар сумішшю зі сметани та сиру.
  5. Поставте форму у розігріту духовку та випікайте за 180°C протягом 40-50 хв.

Ці страви зі щавлю додадуть свіжості та вітамінів. Насолоджуйтеся їхнім смаком!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-24 09:10:43