Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Формула 1 – Гран-прі Маямі – огляд перегонів від 05.05.2024

Британський пілот McLaren Ландо Норріс вперше переміг на етапі Формули-1, фінішувавши першим на Гран-прі Маямі.

Норріс – переможець Гран-прі Маямі

У своїй 110-й гонці за McLaren Норріс випередив чинного чемпіона Формули-1 Макса Ферстаппена із Red Bull більш ніж на сім секунд. Третє місце на подіумі посів Шарль Леклер із Ferrari.

Ферстаппен стартував з поул-позиції та утримував лідерство, однак Норріс скористався появою на трасі машини безпеки. Коли гонка відновилася, Ферстаппен не зміг нічого протиставити Норрісу, аби повернутися на лідерську позицію.

Зараз дивляться

Єдиним гонщиком, який зійшов з траси, став американець Логан Сержант з Williams. Він вибув з гонки після аварії, ймовірно, спричиненої пілотом Haas Кевіном Магнуссеном.

Зазначимо, що у першій п’ятірці також фінішували пілоти Ferrari та Red Bull – Карлос Сайнс та Серхіо Перес відповідно. Шостим став Льюїс Гемілтон (Mercedes), який у кваліфікації був восьмим.

Зараз Ферстаппен очолює турнірну таблицю чемпіонату Формули-1 із 136 очками. Його напарник по команді Серхіо Перес йде другим із 101 очком, а Шарль Леклер – третій (98).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull з 237 очками, випереджаючи Ferrari (189) і McLaren (124).

На попередньому етапі у Китаї переміг Ферстаппен, другим фінішу дістався Норріс. Третя сходинка була у Серхіо Переса.

Наступний етап Формули-1 відбудеться в Імолі, де 17-19 травня очікується Гран-прі Емілії-Романьї. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-06 01:22:08