Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати з вчорашнього шашлику – ідеї страв

Після відпочинку на природі іноді залишається шашлик. У багатьох постає питання: що приготувати з вчорашнього шашлику? З креативністю і кількома простими ідеями можна перетворити шашлик на нові, дуже апетитні та ситні страви.

Отже, що приготувати з вчорашнього шашлику? Ділимося швидкими рецептами плову з шашликом, молодої картоплі, салату, макаронів по-флотськи, омлету і навіть піци. Буде дуже смачно!

Макарони по-флотськи з шашликом

Швидка та ситна паста з м’ясом – чудова ідея для ситного обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • макаронні відварені – 400 г
  • шашлик – 300 г
  • цибулина – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • часник – 1 зубок
  • томатний соус – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – до смаку
  • петрушка – для прикрашання

Як приготувати макарони по-флотськи з шашликом:

  1. Почищену цибулину та помідор нарізати кубиками.
  2. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та смажити 10 хвилин.
  3. Потім додати помідор і смажити ще 5 хвилин.
  4. Тим часом перемолоти шашлик та викласти його у сковороду з овочами.
  5. Додати сіль, перець, подрібнений часник, томатний соус та готувати ще близько 10 хвилин.
  6. Макарони викласти у сковороду з засмажкою та гарно перемішати.
  7. Прикрасити страву нарізаною зеленню і подати до столу.

Салат з шашликом “Ситий тато”

Створіть апетитний салат, додавши до нього шматочки шашлику та овочі.

Салат з шашликом

Інгредієнти:

  • шашлик – 200 г
  • помідори – 2 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • цибулина фіолетова – 1 шт.
  • огірок малосольний – 1-2 шт.
  • оливкова олія, сіль, перець, сік лимона – до смаку

Як приготувати салат з шашликом:

  1. Овочі промити, довільно нарізати та перекласти у миску.
  2. М’ясо нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати. Усе викласти у миску до овочів.
  3. Для заправки до оливкової олії додати сіль, перець та сік лимона.
  4. Отриманою заправкою полити салат і перемішати.

Що ще можна приготувати з вчорашнього шашлику? Звісно улюблену багатьма піцу!

Піца з шашликом та моцарелою

Використовуйте шашлик як один з інгредієнтів піци.

Піца з шашликом

Інгредієнти:

  • заготовка для піци – 1 шт.
  • шашлик (нанизаний на дерев’яні шпажки) – 4 шампури
  • помідор – 1 шт.
  • томатний соус – 2-3 ст. л.
  • італійські або прованські трави – пів чайної ложки
  • моцарела – 100 г
  • олія – для змащення дека

Як приготувати піцу з шашликом та моцарелою:

  1. На деко, злегка змащене олією, викладаємо заготовку для піци та змащуємо її томатним соусом.
  2. Викладаємо кружальця помідорів, посипаємо травами та 1/2 тертого сиру.
  3. Тепер викладаємо шашлик і посипаємо сиром, що залишився.
  4. Випікаємо у духовці за 190 °С до готовності.

Шашлик в омлеті з овочами

Приготуйте смачний сніданок, додавши шашлик до омлету.

Омлет з шашликом

Інгредієнти:

  • яйця – 5-6 шт.
  • молоко – 4 ст. л.
  • шашлик – 200 г
  • сир не плавкий: тофу чи адигейський – 70 г
  • овочі асорті (морожені) – 100 г
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Як приготувати шашлик в омлеті з овочами:

  1. У сковороді розігріти олію, викласти овочі та обсмажити їх, постійно помішуючи, на великому вогні протягом 2-3 хвилин.
  2. Викласти нарізаний шашлик, готувати ще 3 хвилини.
  3. Яйця збити вінчиком з молоком, сіллю та перцем.
  4. Поверх овочів з м’ясом викласти нарізаний кубиками сир.
  5. Влити яєчну суміш. Накрити сковороду кришкою і готувати до готовності (близько 12-15 хвилин).

Плов з шашликом

Додавання у плов шашлику надасть страві багатого аромату та нового смаку.

Плов з шашликом

Інгредієнти:

  • рис – 2 склянки
  • шашлик – від 400 г
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • часник – 1 5-6 зубків
  • сіль, перець, паприка, куркума, лавровий лист – до смаку
  • олія – для смаження

Як приготувати плов з шашликом:

  1. Рис ретельно промити холодною водою 4-7 разів. Зубки часнику промити (чистити не треба).
  2. Почищені, помиті на нарізані овочі обсмажити у глибокій сковороді на олії до напівготовності. Окрім цибулі та моркви, можна також використати солодкий перець та помідори.
  3. Викласти у сковороду з овочами шашлик, готувати 5 хвилин.
  4. Потім додати сіль, усі спеції, перемішати та потримати на вогні 1 хвилину.
  5. Перекласти у сковороду промитий рис, влити 4 склянки води, розкласти зубки часнику і готувати на маленькому вогні близько 25 хвилин до готовності.

Молода картопля з шашликом

Гарна ідея приготування молодої картоплі з м’ясом у духовці.

Молода картопля з шашликом

Інгредієнти:

  • картопля молода – 1 кг
  • шашлик – 500 г
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль, перець, паприка, лавровий лист – до смаку
  • вершкове масло – для смаження

Як приготувати молоду картоплю з шашликом:

  1. Картоплю гарно промити, викласти у каструлю, додати 1 ст. л. солі та відварити до готовності.
  2. У сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю та моркву до напівготовності.
  3. У форму для запікання викласти нарізану молоду, смажені овочі та шашлик.
  4. Посипати сіллю, перцем та іншими спеціями, перемішати.
  5. Запікати у духовці за 190 °С близько 15 хвилин. Подати страву гарячою.

Ще ідеї приготування страв з шашликом

  • Лаваш з шашликом – ідеальний варіант для тих, хто цінує час та смак. Його можна приготувати за декілька хвилин, а результат перевершить всі очікування. Зібрані разом шматочки соковитого шашлику, хрустка свіжа зелень та ароматний лаваш – що може бути смачніше?!
  • Використайте шматочки шашлику для приготування смачних сендвічів чи бургерів. Просто нагрійте шматочки м’яса та додайте до свіжого хліба або булочки разом з улюбленими соусами та овочами. Гарячі шматочки шашлику у поєднанні з прохолодними овочами створять чудовий контраст смаків.

Що приготувати з вчорашнього шашлику ми вже знаємо. Ідей – безліч! Який рецепт оберете ви?!

А якщо вам просто треба вчорашній шашлик “оживити”, зробити смачний та апетитним для подальшого вживання, зробіть от що. Розігрійте у пательні 1 ст. л. оливкової олії, викладіть шашлик та посмажте, близько 3-4 хвилин. Потім трішки посоліть, поперчіть, можна навіть додати дрібку цукру. Влийте на 500 г шашлику близько 100 мл води й тушкуйте 5-10 хвилин. Викладіть “реабілітований” шашлик поверх відвареної картоплі або пюре. Подайте з овочевим салатом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 13:52:57