Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Самса: рецепт приготування в домашніх умовах

Самса – це традиційна узбецька випічка, що стала популярною в багатьох країнах світу.

Ці смачні та хрусткі трикутні пиріжечки готують з листкового тіста з різними начинками. Одна з популярних версій цієї страви – самса з куркою.

Тісто для самси готується не складно. Головне – беріть якісні продукти, дотримуйтеся пропорцій та кроків приготування і все вийде.

Зараз дивляться

Перевірений рецепт самси в домашніх умовах – читайте нижче.

Що входить до складу самси

До складу самси входить тісто (обов’язково листкове) та начинка (варене або смажене м’ясо з цибулею або фарш, картопля, шпинат з сиром ті інші). Перед випіканням її змащують яйцем і посипають кунжутом.

Як приготувати самсу з куркою

Якщо у вас немає часу на приготування тіста, ви можете використовувати готове листкове тісто, яке можна придбати в будь-якому супермаркеті. Для цього рецепту самси достатньо буде 450 г готового тіста.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 500 г
  • вода – 1 склянка (250 мл)
  • сіль – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 150 г

Для начинки:

  • куряче філе – 500 г
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець, кумин, коріандр, паприка – до смаку
  • олія – для смаження
  • вершкове масло – 70 г

Додатково:

  • кунжут – 1-2 ст. л.
  • олія – для змащення дека
  • яйця – 1-2 шт. для змащення виробів

Приготування:

  1. Для тіста у миску вливаємо воду, додаємо сіль і перемішуємо.
  2. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто загортаємо у харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 15-20 хвилин.
  3. Тим часом приготуємо начинку. Для цього промите куряче філе нарізаємо маленькими кубиками. Почищену цибулю також нарізаємо кубиками.
  4. Смажимо цибулю у сковороді на олії до напівготовності.
  5. Потім додаємо куряче філе і смажимо близько 10 хвилин.
  6. Додаємо усі спеції та гарно перемішуємо. Начинку залишаємо, щоб охолола.
  7. Тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо в пласт і змащуємо теплим розтопленим вершковим маслом. Загортаємо тісто в тугий рулет.
  8. Розрізаємо рулет на 14 частин і поміщаємо у холодильник на 45-50 хвилин.
  9. Кожен шматочок тіста тонко розкачуємо.
  10. Викладаємо в центр начинку і маленький шматочок вершкового масла.
  11. Ліпимо вироби трикутної форми, гарно защипуючи краї.
  12. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо готові вироби швом до низу.
  13. Відразу змащуємо їх яйцем і посипаємо кунжутом.
  14. Випікаємо самсу у духовці за 200 °С близько 20 хвилин.

Самса в домашніх умовах виходить дуже смачна та апетитна. Спробуйте цей рецепт вдома. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 13:32:39