Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Соус з вишень до м’яса на зиму: рецепт та секрети приготування

Робити заготівлю на зиму – це особливий ритуал, який приносить задоволення і забезпечує нас смачними додатками до основних страв.

Один із таких кулінарних шедеврів – соус з вишень до м’яса на зиму. Уявіть собі: за вікном мороз, а ми дістаємо баночку яскравого ароматного соусу, який додає стравам незабутнього смаку.

Отже, дізнаймося, як приготувати вишневий соус до мʼяса на зиму, поради щодо приготування та варіації подачі.

Соус з вишень до м’яса: рецепт

Цей варіант соусу відрізняється від інших неймовірно приємним смаком шляхом грамотно поєднаних спецій.

Інгредієнти:

  • вишня без кісточки – 1 кг
  • червоне вино сухе – 400 мл
  • вода – 300 мл
  • цукор – 2 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • гвоздика – 3-4 шт.
  • мелена кориця та мускатний горіх – до смаку
  • перець чилі мелений – дрібка

Приготування:

  1. У каструлю вливаємо воду та всипаємо цукор. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
  2. Вливаємо вино. Знову доводимо до кипіння.
  3. Перекладаємо в отриману ароматну рідину вишні, доводимо до кипіння. Готуємо на середньому вогні близько 35-40 хвилин. У процесі приготування соус необхідно періодично перемішувати дерев’яною ложкою.
  4. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо сіль та усі спеції. Обов’язково пробуємо соус на смак. Можливо треба буде додати трішки солі чи цукру.
  5. Поки соус з вишень вариться, стерилізуємо банки (бажано невеличкі) та кришки, будь-яким зручним для вас способом. Способи стерилізації банок тут.
  6. Гарячий соус з вишень до м’яса на зиму переливаємо у банки та відразу закатуємо. Банки перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Поради та хитрощі приготування вишневого соусу:

  • Червоне вино надаємо соусу глибокого смаку, але якщо ви не вживаєте алкоголь, можна його замінити гранатовим чи вишневим соком.
  • Експериментуйте з прянощами для нових смакових відтінків! Додайте трішки розмарину, базиліку чи чебрецю.
  • Якщо вам подобаються більш однорідні соуси, наприкінці приготування перебийте отриману вишневу масу занурювальним блендером.

З чим подати соус з вишень? Він чудово поєднується з різними видами м’яса: качкою, смаженими свинячими реберцями, стейками, запеченою яловичиною й навіть дичиною.

Вишневий соус до мʼяса на зиму – це не лише створення запасів в комору, а й можливість додати трішки творчості та любові до кожної страви. Спробуйте приготувати цей соус і ваші зимові вечори стануть теплішими. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 11:48:20