Україна і світ
Салат із айсбергом: 5 найсмачніших рецептів, які варто спробувати
Салат з айсбергом – це завжди легкість, свіжість і смак. Нижче ви знайдете рецепти, які ідеально підійдуть для вашого щоденного меню чи святкового столу. Спробуйте кожен і оберіть свій улюблений!
Салат айсберг: рецепт з куркою
Готується страва за лічені хвилини, якщо куряче філе відварити чи запекти заздалегідь.
Інгредієнти:
- Салат айсберг – 200 г
- Куряче філе (запечене чи відварене) – 150 г
- Помідори чері – 5-6 шт.
- Пармезан – до смаку
- Грецький йогурт – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1/4 ч. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Айсберг порвати на великі шматки, викласти в миску.
- Куряче філе нарізати кубиками.
- Чері розрізати на половники.
- Пармезен нарізати тонкими скибочками.
- Для заправки змішати йогурт, гірчицю, сік лимона, сіль і перець.
- Викласти підготовлені інгредієнти в миску та полити заправкою.
Салат айсберг з тунцем
Інгредієнти:
- Салат айсберг – 1 качан
- Консервований тунець (у власному соку) – 1 банка (150 г)
- Яйця варені – 3 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль, перець – до смаку
- Петрушка – для прикрашання
Приготування:
- Айсберг нарвіть руками на шматочки.
- Тунець розімніть виделкою.
- Почищені яйця, помідори та огірок наріжте.
- У салатницю викладіть підготовлені продукти. Полийте оливковою олією, соком лимона, посоліть, поперчіть та перемішайте.
Салат із салату айсберг з яйцем
Інгредієнти:
- Салат айсберг, шпинат, рукола – 300 г
- Перепелині яйця варені – 5-6 шт.
- Сир (фета чи бринза) – 100 г
- Соус для заправки салату – до смаку
- Насіння льону – для прикрашання
Приготування:
- У глибоку миску викладіть салат айберг та іншу зелень до вашого смаку.
- Додайте розрізані навпіл яйця та нарізаний кубиками сир.
- Заправте салат соусом, посипте насінням льону і подайте до столу.
Салат з айсбергом і помідорами
Інгредієнти:
- Салат айсберг – 1 качан
- Помідори чері – 10 шт.
- Смажений бекон – 100 г
- Сир з пліснявою – 80 г
- Грецький йогурт – 4 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубок
- Сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Айсберг порвіть руками . Чері розріжте навпіл.
- Смажений бекон та сир з пліснявою наріжте на невеликі шматочки.
- Для заправки змішайте йогурт із соком лимона, пропущеним через часником, сіллю та перцем.
- З’єднайте всі інгредієнти, додайте заправку та перемішайте.
Салат з айсбергом і сирними кульками
Інгредієнти:
- Салат айсберг – 1 качан
- Оливки – 50 г
- Огірок – 1 шт.
- Редис (за бажанням) – 5 шт.
- Кукурудза консервована – 50 г
- Помідори чері – 8 шт.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль, перець – до смаку
- Сирні кульки – 150 г
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування:
- Айсберг нарвіть руками на шматочки.
- Редис та огірки наріжте кружальцями.
- Помідори чері розріжте навпіл.
- У салатницю викладіть підготовлені продукти.
- Полийте салат оливковою олією, соком лимона, злегка посипте сіллю, перцем і перемішайте.
- Потім викладіть сирні кульки і подайте до столу. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-15 13:01:00