Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепт маршмеллоу: як приготувати в домашніх умовах

Рецепт маршмеллоу настільки простий, що впорається навіть початківець.

Що входить до складу маршмелоу? Желатин, цукор, вода, крохмаль і цукрова пудра. Це все що треба, щоб приготувати смачний зефір!

Маршмеллоу в домашніх умовах готується просто – рецепт читайте нижче.

Зараз дивляться

Приготовлений за цим рецептом маршмеллоу можна використовувати як приємний додаток до гарячого шоколаду або какао. Також він підходить для десертів, прикрашання тортів, а ще його можна смажити на багатті.

Як приготувати маршмеллоу

Інгредієнти:

  • желатин швидкорозчинний – 30 г
  • цукор – 440 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • вода – 240 мл
  • крохмаль (кукурудзяний) – 100 г
  • сік лимона – 1-2 ч. л.
  • цукрова пудра – 150 г
  • олія – для змащення

Приготування:

  1. Желатин висипаємо у невелику ємність і заливаємо 120 мл води.
  2. В каструлю висипаємо цукор та ванільний цукор, вливаємо 120 мл води і, періодично помішуючи, готуємо сироп. Після закипання готуємо 4-5 хвилин, вливаємо сік лимона, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  3. Желатин розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовій печі. До закипання не доводимо!
  4. Ще гарячий желатин переливаємо у зручний для збивання посуд і, за допомогою міксера, збиваємо 1 хвилину.
  5. Потім поступово вводимо гарячий сироп і збиваємо близько 10 хвилин. Отримана маса повинна гарно збільшитися в об’ємі, стати білою та тягнутися за вінчиком.
  6. Форму, в якій буде застигати маршмеллоу, застеляємо харчовою плівкою і трішки змащуємо олією.
  7. Перекладаємо масу в форму. Щоб гарно розрівняти поверхню, лопатку можна змастити олією.
  8. Накриваємо зефір харчовою плівкою і поміщаємо у холодильник на 3-7 годин.
  9. На стіл висипаємо суміш цукрової пудри з крохмалем і викладаємо маршмеллоу.
  10. Нарізаємо маршмеллоу на шматочки будь-якого розміру і гарно паніруємо.
  11. Потім панірування злегка струшуємо і викладаємо десерт на тарілку.

Якщо бажаєте отримати маршмеллоу інших кольорів, розділіть готову білкову масу на 3 частину. В одну частину додайте 1-2 ч. л. натурального соку будь-яких червоних ягід, а в іншу – морквяний сік. Третю частину білкової маси залиште білою.

Рецепт маршмеллоу в домашніх умовах простий та цікавий. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-23 16:38:54