Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Прості закуски, які можна приготувати на Новий рік 2025


Закусок, які можна подавати до святкового стола, безліч, але зустріч Нового року 2025 – подія особлива. Факти ICTV підготували 5 рецептів простих і вишуканих страв на новорічний стіл.

Бутерброди із запеченим перцем: рецепт новорічної закуски до святкового столу 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти:

  • 3 солодких перці (жовтий, зелений, червоний)
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • половина  лимона
  • 4-6 скибочок хліба
  • 100 г сиру фета
  • cіль, перець до смаку

Приготування

  1. Духовку розігрійте до 200°C. Перець промийте та просушіть. Наколіть перці ножем або дерев’яною шпажкою, полийте оливковою олією, посоліть. Запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин.
  2. Ще гарячі перці перекладіть у пластиковий пакет і залиште на 10 хвилин. Це потрібно зробити, щоб перець легко почистився від шкірки.
  3. Почистьте перець від шкірки, видаліть серцевину з насінням і поріжте м’якоть кубиками.
  4. Порізаний перець покладіть до миски, додайте сік і цедру половини лимона та оливкову олію. Посоліть та поперчіть.
  5. Скибочки хліба підсушіть на пательні без олії або в тостері. Сир фета розімніть виделкою та викладіть на хліб. Зверху викладіть запечений перець і подавайте на стіл.

Печериці з фетою: покроковий рецепт смачної закуски на Новий Рік 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • 400 г печериць
  • 200 г фети
  • 2 зубчики часнику
  • 5 гілочок петрушки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • чорний свіжомелений перець до смаку

Приготування

  1. Розігрійте духовку до температури 180°C. Обітріть від бруду печериці та відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки нам не знадобляться.
  2. Викладіть капелюшки грибів на деко, застелене пергаментом, полийте оливковою олією та поставте запікатися на 20 хвилин. Дістаньте печериці з духовки і дайте охолонути.
  3. Очистте зубчики часнику та наріжте дрібними кубиками. Викладіть у миску разом із фетою та посіченим листям петрушки.
  4. Додайте запечені капелюшки грибів і трохи перемішайте. Посипте чорним меленим перцем до смаку. На бажання викладіть сир із часником у капелюшки грибів.

Свинячі реберця по-техаськи: рецепт страви для зустрічі Нового року 2025 

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинячих реберець із грудинки
  • 4 ст. л. гострого кетчупу
  • 4 ст. л. меду
  • 2 ст. л. меленої паприки (чи копченої паприки)
  • 4 ст. л. винного червоного оцту
  • 100 мл соняшникової олії

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 120 °C. Зачистьте від плівок свинячі ребереця з грудинки та зробіть маринад. У глибокій та широкій мисці змішайте гострий кетчуп, мед, мелену паприку (чи копчену паприку), влийте  винний червоний оцет і соняшникову олію. Посоліть до смаку та перемішайте, щоб усі інгредієнти добре розподілилися.
  2. Опустіть у маринад реберця, а потім викладіть на деко, застелене пергаментним папером. На бажання візьміть кулінарний пензлик і ще раз добре пройдіться по них маринадом.
  3. Ставте запікатися на п’ять годин за температури 120°C. Вони будуть томитися і стануть неймовірно м’якими. Потім дістаньте, перекладіть на дошку та дайте відпочити 10 хвилин.

Млинці з лососем і крем-сиром: закуска, яку можна готувати не лише на Новий рік 2025

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

Для млинців:

  • 2 яйця
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • 340 мл молока
  • 130 г борошна
  • 2 ст. л. рослинної олії

Для начинки:

  • 200 г крем-сиру
  • 200 г слабосоленого лосося гравлакс
  • 2-3 гілочки кропу (на бажання)

Приготування

  1. 2 яйця збийте з 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Додайте до збитих яєць половину молока (170 мл) та 130 г борошна. Ретельно вимішайте тісто, щоб не залишилося грудочок. Додайте до тіста решту молока, 2 ст. л. рослинної олії та ще раз перемішайте.
  2. Змастіть пательню невеликою кількістю олії, добре розігрійте та вилийте невелику порцію тіста. Смажте з обох боків до золотавого кольору. Дайте млинцям охолонути.
  3. Наріжте лосось тонкими слайсами.
  4. Змастіть половинку кожного млинця крем-сиром і викладіть зверху 1-2 шматочки лосося. Можна присипати рибу дрібкою кропу. Обережно загорніть рулетик.
  5. Зріжте краї млинців для акуратнішого подавання. А кожен млинець розріжте навпіл – так куштувати буде зручніше.

Паштет із ліверу: рецепт страви, яка сподобається Зеленому Деревʼяному Дракону

Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • 500 г курячої печінки
  • 300 г курячих сердець
  • 300 г курячих шлунків
  • 100 г вершкового масла
  • 25 мл коньяку або бренді
  • ⅓ ч. л. солі для варіння субпродуктів
  • ⅓ ч. л. солі (в сам паштет)
  • ⅓ ч. л. меленого коріандру
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. олії
  • 20 г вершкового масла
  • хліб або сухарі з білого хліба для подавання

Приготування

  1. 500 г печінки, 300 г сердець і 300 г шлунків залийте холодною водою, додайте ⅓ ч. л. солі та доведіть до кипіння. Варіть 1 годину, потім воду злийте та охолодіть субпродукти.
  2. Цибулину очистьте та поріжте кубиками. На пательню додайте 2 ст. л. олії, 20 г вершкового масла та розігрійте. Обсмажте цибулю до золотавого кольору і додайте її до субпродуктів.
  3. Цибулю з відвареними печінкою, серцем і шлунками покладіть в чашу блендера, додайте 25 мл коньяку, 100 г вершкового масла, ⅓ ч. л. солі, ⅓ ч. л. меленого коріандру та перебийте до однорідності приблизно 5 хв, але не забудьте робити паузи, щоб мотор блендера не перегрівався.
  4. Подавайте паштет холодним із хлібом або сухарями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Євген Клопотенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-15 11:24:00