Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Повидло зі слив: рецепт смачної заготовки на зиму

Настав сезон стиглих ароматних слив, і якщо ви вже насолодилися цими фруктами вдосталь, час приготувати смачне домашнє повидло зі слив.

Сливи багаті на вітаміни A, C, K, а також на калій, що сприяє нормалізації артеріального тиску. Повидло зі слив можна використовувати частіше, ніж ви думаєте, а баночка домашнього повидла може стати відмінним подарунком.

Сливи містять багато пектину, що робить повидло густим, наче мармелад. Такий смаколик ідеально підійде для пирогів, пиріжків, тостів та чудовим доповненням до сирників.

Зараз дивляться

Як приготувати повидло зі слив на зиму та поради – читайте в матеріалі.

Повидло зі слив: рецепт

Вибирайте солодкі, стиглі та пружні сорти слив, у яких легко відділяється кісточка. Шкірку можна залишити, адже вона додає повидлу насиченого смаку та кольору, а також містить корисні речовини. Але, якщо вам до вподоби однорідна текстура, можна зняти шкірку перед приготуванням.

Інгредієнти:

  • сливи сині – 2 кг
  • цукор – 2 кг
  • вода – 200 мл

Для приготування варення з 2 кг слив беремо каструлю щонайменше на 6 л з товстим дном. Це допоможе уникнути пригорання.

Сливове повидло: рецепт покроково

  1. Для довготривалого зберігання важливо правильно стерилізувати банки та кришки. Робимо це на пару або кип’ятимо у воді. І, що не менш важливо, викладаємо повидло в банки відразу після стерилізації.
  2. Сливи миємо та виймаємо кісточку. Перекладаємо їх у каструлю і вливаємо воду. Варимо після закипання води на середньому вогні 35 хвилин. Перемішуємо дерев’яною ложкою.
  3. Знімаємо каструлю зі сливами з плити та пюруємо занурювальним блендером.
  4. Всипаємо до фруктового пюре цукор, перемішуємо і варимо ще близько 1 години 30 хвилин.
  5. Повидло зі слив спочатку буде густе. Все гаразд. Воно має гарно застигнути після того, як охолоне. Отже, викладаємо гарячу ароматну масу в банки та відразу закатуємо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-05 13:47:08